El govern espanyol destina una ajuda extraordinària a més de 8.500 productors de fruita de Catalunya

Dels 13,47 milions d'euros de dotació a Catalunya per compensar la sequera, els agricultors catalans rebran una subvenció de 270,9 euros per hectàrea de fruiters i de 90,6 per als fruits de closca que s'abonarà abans que acabi l'any

Arbres gairebé sense fulles per falta d'aigua que formen part d'un estudi de l'IRTA a Mollerussa - Foto: Anna Berga (ACN)
photo_camera Arbres gairebé sense fulles per falta d'aigua que formen part d'un estudi de l'IRTA a Mollerussa - Foto: Anna Berga (ACN)

El govern espanyol destina a l'ajut extraordinari per compensar la sequera i la guerra a Ucraïna 13,47 milions d'euros a 8.503 productors de fruita de Catalunya. El Ministeri d'Agricultura ha publicat el llistat definitiu dels 64.600 titulars d'explotacions agrícoles que rebran un total de 70,3 milions a tot l'Estat. Els agricultors catalans entren dins la categoria de zones d'afectació alta i rebran una subvenció de 270,9 euros per hectàrea de fruiters i de 90,6 als de fruits de closca que s'abonarà abans que acabi l'any.

Aquesta ajuda extraordinària es concedeix d'ofici a les superfícies de fruiters –llavor, d'os, tropicals o cítrics, i de closca– que hagin rebut ajuts directes a la campanya de la Política Agrària Comuna 2023 i que es trobin ubicades a les zones d'afectació de la sequera.

Aquest ajut es va establir al decret llei del maig i compta amb un pressupost de 81 milions d'euros a càrrec de la reserva de crisi agrícola de la Unió Europea, d'acord amb l'assignació establerta per a Espanya.

La resolució recull igualment aquells titulars als quals no se'ls ha realitzat el pagament per no estar al corrent de les obligacions tributàries o amb la seguretat social. Aquests agricultors disposen d'un termini màxim d'un mes per esmenar aquesta situació i poder així rebre l'ajuda

Comentaris