La plataforma Pagesos o Conills aplega 1.200 tractors a Lleida per protestar contra la plaga del conill

Els pagesos han llençat conills morts davant les portes dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica a Lleida per mostrar el seu enuig
Els pagesos col·lapsen Lleida contra la plaga de conills ©JosepAPérez
photo_camera Els pagesos col·lapsen Lleida contra la plaga de conills ©JosepAPérez

1.200 tractors es mobilitzen a Lleida per mostrar la seva indignació davant la situació d'emergència que està vivint el sector agràri vers la plaga de conills que afecta gran part del territori lleidatà.

Aquesta mobilització ja és la tercera marxa lenta a Ponent en menys d'un mes contra la plaga de fauna salvatge

Pagesos que mostren conills a les portes d'Acció Climàtica a Lleida ©AnnaBerga
Pagesos que mostren conills a les portes d'Acció Climàtica a Lleida ©AnnaBerga

La plataforma Pagesos o Conills ha estat l'organitzadora del moviment, que ha convocat la sortida de dos punts de la ciutat en direcció a Prat de la Riba, on els manifestants han baixat dels tractors i s'han dirigit a les portes dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, on han llençat alguns conills morts per tal de demostrar la seva indignació davant l'administració i han reclamat la dimissió dela consellera i solucions eficients. Tanmateix, la plataforma valora la marxa "d'exitosa" i lamenta la poca agilitat per part de l'administració.

Els pagesos col·lapsen Lleida contra la plaga de conills ©JosepAPérez
Els pagesos col·lapsen Lleida contra la plaga de conills ©JosepAPérez

La protesta ha paralitzat el trànsit de la ciutat des de les 08.00 hores del matí fins ben entrades les 14.00 hores del migdia. Durant la marxa es podien llegir pancartes amb proclames com 'Roseguen el nostre futur i el menjar de tots'. Des de 'Pagesos o Conills han convocat Unió de Pagesos, Jarc i Asaja, tres principals sindicats agraris que han donat suport a la mobilització i han estat rebuts a la seu de la conselleria pel delegat a Lleida, Ferran de Noguera i el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol.

L'última parada de la marxa ha estat la subdelegació del govern espanyol, on els representants de la plataforma i sindicats s'han reunit amb el subdelegat a Lleida, José Crespín. Un cop acabat l'encontre, Crespín s'ha compromès a tramitar al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació la petició dels manifestants sobre l'ús de fosfur d'alumini per combatre la plaga. 

comentaris