Torna la Jornada Tècnica de Boví de Carn d'Alcarràs amb 350 inscrits i amb 24 anys d'edició a la butxaca

Alcarràs preveu que el futur de la ramaderia a la seva vila anirà a l'alça perquè tenen un relleu generacional disposat a vetllar pel sector primari 
Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu 2022 ©Marta Argilés
photo_camera Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu 2022 ©Marta Argilés

La Jornada Tècnica de Boví de Carn d'Alcarràs que enguany ha aconseguit 350 inscrits, celebrarà la seva 24a edició aquest dijous, 27 d'octubre al Centre Cultural Lo Casino del municipi. 

Aquest any, la diada organitzada per l'Associació de Ramaders de Boví de Carn de la vila (ARB) i en col·laboració amb el consistori no seguirà cap temàtica específica sobre la Política Agrària Comú (PAC) 2023-2027, sinó que abordarà la 'Professionalització versus les polítiques econòmiques i socials', aconseguint fer un gir temàtic de l'edició. 

La diada obrirà les portes als participants a partir del dijous a les 8:30 hores del matí i començarà amb la ponència 'La importància del sector primari' a càrrec de Gonzalo Bernardos, analista, consultor i professor d'Economia de la Universitat de Barcelona que s'ocuparà de fer una anàlisi socioeconòmic global. Les conferències seguiran prenent el ritme de l'esdeveniment a les 10:25 hores amb 'La importància del sector de carn i el paper de Provacuno' a càrrec de l'Organització Interprofessional Agrària de Boví de Carn i la sessió es reprendrà després de la pausa-cafè amb la xerrada 'La teranyina tecnicoeconòmica i el sector; perspectives' que oferirà el professor emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid i docent de la Universitat Alfonso X El Sabio, Carles Buxadé

A partir de les 13.00 hores, el programa preveu una última ponència a càrrec de la gerent d'Asoprovac Nacional (Associació de Productors de Boví de Carn), Matilde Moro Valentín, que parlarà sobre 'La situació del sector, dades, exportacions i mercat nacional i com afectarà el nou sistema d'ajudes de la PAC'. Per cloure l'esdeveniment, s'obrirà un torn de preguntes pel públic assistent. 

"Al municipi hi ha 77.000 caps de bestiar i tenim la sort que s'està produint un relleu generacional, les persones joves es volen dedicar a la ramaderia", celebra l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés. D'altra banda, des de l'organització valoren el panorama actual ramader i afegeixen que "cal treballar la viabilitat de les empreses", ja que contemplen que la dificultat se'ls hi imposa amb l'increment dels costos de producció dels cereals, els carburants i l'energia, que són els "inputs bàsics"

Així doncs, Alcarràs espera rebre els seus participants amb un programa farcit de debats, espai d'intercanvi d'impressions i degustacions de carn de vedella.

Cartell de la XXIV Jornada Tècnica de Boví de Carn Alcarràs ©Alcarràs Boví
Cartell de la XXIV Jornada Tècnica de Boví de Carn Alcarràs ©Alcarràs Boví

Comentaris