02.12.2021 |

Vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

<p><strong>Els Secans de la plana de Lleida són conseqüència tant de les condicions climàtiques i orogràfiques de la zona, com de les activitats agrícoles i ramaderes que s'han realitzat de manera tradicional.&nbsp;</strong>Tot això ha propiciat&nbsp;<strong>un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català.</strong>&nbsp;Ferran Miralles va destacar en la presentació dels audiovisuals&nbsp;que<em>&nbsp;“amb aquesta sèrie de vídeos es vol posar en valor i ajudar&nbsp;difondre aquesta zona, moltes vegades desconeguda pel gran públic, però que és d’un valor paisatgístic, natural i agrícola inqüestionable”.</em></p> <p>Els Secans estan integrats per diversos espais protegits que sumen unes<strong>&nbsp;54.000 hectàrees</strong>. En formen part els Plans de la Unilla, els Secans de la Noguera, els secans de Bellmunt-Almenara, els Plans de Sió, Anglesola-Vilagrassa, els secans de Belianes-Preixana, Mas de Melons-Alfés, els secans del Segrià- Utxesa i Granyena. Tots aquests espais formen part de la Xarxa Natura 2000.</p>
Vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

Una sèrie de vuit càpsules protagonitzades per persones que viuen i treballen als Secans divulgaran el valor dels espais naturals d'aquests territoris de Lleida. Als vídeos, que es presentaran setmanalment, una agricultora i un agricultor, un ornitòleg, un ramader, una apicultora, una professional de l’àmbit del turisme, un picapedrer i un fotògraf expliquen, des de la seva experiència personal, la importància d’aquest paisatge i el seu valor natural. I és que tots ells són oficis clau per entendre els Secans i vitals per a la seva conservació. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va presidir el passat divendres 14 de maig la presentació d'aquests vídeos divulgatius sobre els espais naturals dels Secans de Lleida.

Presentació dels audiovisuals Històries dels SecansImatge de l'acte de presentació de la sèrie d'audiovisuals 'Històries dels Secans' el passat divendres 14 de maig.

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis i Projectes Ambientals i 360LAB es difondran setmanalment, a partir del dia 17 de maig, a través de YouTube i altres canals digitals. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ajudat a finançar gairebé tot el projecte a través d’una subvenció de 22.536 euros.

El primer dels audiovisuals, que ja es troba disponible, fa referència a l’ornitòleg Sergi Sales, que treballa des de fa molts anys en campanyes de seguiment i en guiatges ornitològics als secans de Ponent

Els Secans de la plana de Lleida són conseqüència tant de les condicions climàtiques i orogràfiques de la zona, com de les activitats agrícoles i ramaderes que s'han realitzat de manera tradicional. Tot això ha propiciat un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català. Ferran Miralles va destacar en la presentació dels audiovisuals que “amb aquesta sèrie de vídeos es vol posar en valor i ajudar difondre aquesta zona, moltes vegades desconeguda pel gran públic, però que és d’un valor paisatgístic, natural i agrícola inqüestionable”.

Els Secans estan integrats per diversos espais protegits que sumen unes 54.000 hectàrees. En formen part els Plans de la Unilla, els Secans de la Noguera, els secans de Bellmunt-Almenara, els Plans de Sió, Anglesola-Vilagrassa, els secans de Belianes-Preixana, Mas de Melons-Alfés, els secans del Segrià- Utxesa i Granyena. Tots aquests espais formen part de la Xarxa Natura 2000.

Vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida
comentaris