Àger obté una subvenció per a convertir la casa del Montsec en un espai d’interès turístic

En aquest mateix àmbit d’incrementar el potencial turístic local, l'Ajuntament d'Àger ha restaurat l’antic safareig del Pont del Rossell, un element arquitectònic i patrimonial d'important valor històric pel municipi de la Noguera

L'edifici de 'la casa del Montsec' d'Ager ©AjÀger
photo_camera L'edifici de 'la casa del Montsec' d'Ager ©AjÀger

L’Ajuntament d’Àger preveu transformar 'la casa del Montsec' en una oficina de turisme, es tracta d'un edifici inacabat que el 2012 el consistori en va assumir la titularitat en dissoldre’s el consorci del Montsec, davant la impossibilitat d’acabar-la i gestionar-la. El projecte inclourà un espai d’acollida de visitants, una oficina de turisme i sales complementàries.

El projecte serà possible gràcies a l'aportació de 51.459 euros del programa LEADER, que té com a objectiu donar suport econòmic per a la dinamització de l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, el retorn de talent jove, l’aposta per protegir el medi ambient, o conservar el patrimoni i l’entorn natural de les àrees rurals.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que “des del consistori estem molt orgulloses que aquest espai, que ha estat tan desaprofitat en els darrers anys, pugui tenir una nova vida i alhora pugui ajudar a impulsar encara més el turisme del nostre municipi”.

Són uns ajuts que es convoquen anualment i que són finançats pel Departament d’acció climàtica, alimentació i agenda rural de la Generalitat de Catalunya i el fons FEADER, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

En els darrers anys, el consistori ha sol·licitat reiteradament finançament públic per tal de poder aprofitar aquest equipament, ja sigui per al turisme, la restauració o qualsevol iniciativa que impedeixi que aquest edifici tan emblemàtic d’Àger es quedi en l’estat d’abandó en què es troba actualment i que té tant de potencial.

L’antic safareig del Pont del Rossell d'Àger ©AjÀger
L’antic safareig del Pont del Rossell d'Àger ©AjÀger

Restauració de l’antic safareig

En aquest mateix àmbit d’incrementar el potencial turístic local, l'Ajuntament d'Àger ha restaurat l’antic safareig del Pont del Rossell, un element arquitectònic i patrimonial d'important valor històric pel municipi de la Noguera. Al llarg de vint-i-cinc anys el safareig s'ha anat deteriorant, i no hi baixes aigua. Segons destaca Mireia Burgués “amb aquesta remodelació Àger obté un nou atractiu turístic i recupera patrimoni i memòria històrica local”.

Comentaris