El Castell del Remei reivindica el protagonisme històric, la colònia agrícola i el celler com argument turístic

Enguany el pregó de Festa Major el va impartir la Doctora en Història, Lluïsa Pla Toldrà, autora del llibre 'Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX'
Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez
photo_camera Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez

El complex del Castell del Remei ha canviat en gran manera la fisonomia de l'entorn, ha deixat enrere els orígens agrícoles, i industrials rígids, per convertir-se en un nou espai més amable, atractiu i funcional en el qual es mariden a la perfecció patrimoni, paisatge, cellers. Una mutació contemporània per fer valdre l'antiga colònia agrícola, referent a Catalunya i origen d'alguns dels projectes que van arribar a transformar Catalunya.

Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez
Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez

L'efecte que havia tingut el Castell del Remei en les convocatòries festives, culturals, i populars s'han recuperat des de fa uns anys amb la voluntat de Tomàs Cusiné, i Mireia González, els gestos de l'espai que han compaginat la tasca empresarial del celler, amb la remodelació de l'espai. La conservació de l'arquitectura dels edificis, la millora de l'entorn, i una programació cultural variada i extensa distribuïda en nous espais del complex, volen ser motius per fomentar les visites i gaudir del vi, el paisatge i la història.

Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez (3)
Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez (3)

Aquest diumenge s'ha celebrat la Festa Major, un dels actes que continua atraient centenars de persones arribades de tota la demarcació, famílies de les comarques més properes de la Noguera, l'Urgell i el Pla d'Urgell, que van tenir algun familiar treballant en la finca, i altres que simplement volen gaudir d'una les darreres Festes Majors de l'Any. Una commemoració que combina activitats de lleure, gastronomia, música, naturalment tot regat amb els millors caldos dels cellers del grup Tomàs Cusiné.

Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez (1)
Festa Major del Castell del Remei ©JosepAPérez (1)

La diada l'encetava amb el toc de la sirena, i enguany s'ha afegit el so de la campana restaurada de la façana principal del castell, i l'acte litúrgic a l'ermita de la mare de Déu del Remei. Al llarg del matí cercavila amb els gegants i capgrossos de Penelles i Els Bombollers de Cervera. El mercat d'artesania i de productes de proximitat, així com de passejades amb carruatges de cavalls, jocs infantis i una exhibició d'automodelisme han completat la programació de la festa. 

Comentaris