El Ballet de Catalunya inaugura la temporada del Teatre L'Amistat amb el Trencanous

Representació del Trencanous del Ballet de Catalunya 1
photo_camera Representació del Trencanous del Ballet de Catalunya

El Teatre L’Amistat de Mollerussa aixecarà el teló de la nova temporada el 3 de febrer de 2019 per rebre per primer cop a les terres de Lleida el Ballet de Catalunya, una companyia nascuda fa poc més d’un any amb l’objectiu de potenciar una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar a Catalunya.

El Trencanous és una història màgica i emocionant dirigida a petits i grans, amants de la dansa clàssica i al gran públic familiar amb coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov, creadors de la que originàriament fou estrenada al gran Teatre Mariinsky de Sant Petersburg l’any 1892

Representació del Trencanous del Ballet de Catalunya 2El Ballet de Catalunya interpreta una versió que el seu director artístic, Elias Garcia, adapta per la seva personalització en el marc actual i de la nova companyia catalana. La història es basa en el conte original d’Ernst Theodor Hoffmann, que es va publicar l'any 1892, i adaptat per Alejandro Dumas i en el que el ballet ha basat la seva interpretació fidel fins als nostres dies.

Després d’haver exhaurit les entrades de les tres funcions representades al Centre Cultural de Terrassa, el Ballet de Catalunya porta per primera vegada a les comarques lleidatanes aquest espectacle

La representació es farà el diumenge 3 de febrer a les 18 hores al teatre de l’Amistat de Mollerussa. Les entrades ja es poden adquirir a la taquilla del teatre dimecres, dijous i divendres de 18 a 20 hores o bé per www.teatrelamistat.com

S’apliquen descomptes a taquilla per a grups a partir de 10 persones i a famílies nombroses membres de la FANOC acreditades.

Representació del Trencanous del Ballet de Catalunya 3El Ballet de Catalunya

El Ballet de Catalunya va néixer fa poc més d’un any amb l’objectiu d’omplir un buit que des de fa dècades es reclama a Catalunya com és el de disposar d’una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar a Catalunya com a focus de produccions amb personalitat pròpia i capacitat d’explotar les grans obres clàssiques de tots els temps, a la vegada d’estar sotmesa al corrents més avantguardistes de la dansa internacional.

Sumar per fer créixer la dansa

Un dels objectius del Ballet de Catalunya és fer créixer el coneixement i l’afició per a la dansa i sumar esforços amb entitats locals que comparteixen el mateix afany. Per aquest motiu, amb la voluntat d’integrar les escoles de dansa i les danses populars catalanes, la companyia compta en aquesta producció, amb la participació de lEsbart Egarenc del Social (Terrassa), i alumnes de les escoles de dansa clàssica de Terrassa o, ocasionalment, de les localitats allà on representa l’obra.

Comentaris