La Casa Vella de Vila-sana obre portes a la festa de la Mare de Déu de la Cabeza

L'Ajuntament de Vila-sana i la confraria, per tal de compensar el límit d'aforament i tenint en compte la gran expectació que té aquesta celebració cada any -on en els anys anteriors a la pandèmia s'hi reunien un miler de persones-, ha optat per retransmetre per internet la missa
L'alcalde Joan R. Sangraà i la imatge de la Mare de Dèu de la Cabeza @Vila-sana
photo_camera L'alcalde Joan R. Sangraà i la imatge de la Mare de Dèu de la Cabeza @Vila-sana

Celebració de la festa de la Mare de Dèu de la Cabeza a Vila-sana @Vila-sanaLa Casa Vella de Vila-sana ha tornat a obrir les portes de la capella de la Mare de Déu de la Cabeza després del parèntesi de l'estat d'alarma de l'any passat. Els devots locals i forasters esperaven la commemoració per poder complir amb la cita anual amb la imatge de la verge copatrona del municipi del Pla d'Urgell.

Com és tradicional l'acte central s'ha celebrat en la carpa instal·lada en el pati de la Casa Vella, per la qual cosa s'han extremat totes les mesures sanitàries i preventives, la limitació d'aforament i, evidentment, l'obligació de portar mascaretes a tots els assistents.

L'Ajuntament de Vila-sana, per tal de compensar el límit d'aforament i tenint en compte la gran expectació que té aquesta celebració cada any -on en els anys anteriors a la pandèmia s'hi reunien un miler de persones-, la cofraria ha optat per retransmetre per internet la missa. D'aquesta manera, s'ha instal·lat una càmera durant la commemoració i s'ha retransmès de forma universal i lliure a través de YouTube. Com és tradició, també s'ha proposat als veïns que hi participin penjant els domassos als balcons.

Una celebració que atreu devots de Catalunya de tot l'estat

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d'Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d'aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L'any 1995 es va fundar la cofraria amb l'objectiu de venerar-la dos cops l'any. Una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana.

Comentaris