La Diputació de Lleida ha iniciat la senyalització de les rutes permanents de la CATIGAT al Pla d’Urgell

L’objectiu és dotar als municipis del Pla d'Urgell d’eines que facilitin la interpretació dels seus valors patrimonials, i alhora aportar nous recursos per millorar l’oferta turística de la comarca 
Marxa CATIGAT del Pla d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez
photo_camera Marxa CATIGAT del Pla d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez

La prova cicloturística CATIGAT del Pla d’Urgell es convertirà en ruta permanent senyalitzada que mantindrà l’objectiu amb el qual va néixer la marca, fomentar la descoberta del patrimoni cultural, paisatgístic  i monumental de la comarca, així com el foment de l’activitat física.

A través del projecte “Paisatges de Ponent” que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació s’ha iniciat la senyalització d’una ruta circular de 100 quilòmetres  que discorre pels termes municipals  dels 18 pobles del Pla d’Urgell.

Marxa CATIGAT del Pla d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez
Marxa CATIGAT del Pla d'Urgell, arxiu ©JosepAPérez

L’actuació compta amb un pressupost de 87.003 euros que es cofinança entre l’ens provincial i els fons FERDER. La CATIGAT és una ruta que va sorgir a Linyola, i arribant a la catorzena edició s’ha convertit en una convocatòria amb implicació de tota la comarca, convertint-se en una de les marxes cicloturistes, no competitives, més importants de terres lleidatanes.  Amb aquesta actuació es pretén dotar la ruta de senyalització direccional per tal que es pugui realitzar durant tot l’any, ja que actualment només es troba indicada el dia de la prova.

El projecte es complementarà amb la a senyalització interpretativa dels punts d’interès de tots els municipis. Exceptuant algun municipi, i de manera puntual, aquest tipus de recurs no es troba als nuclis de població, i amb l’execució d’aquesta actuació es vol resoldre aquesta mancança.

L’objectiu és dotar aquests municipis d’eines que facilitin la interpretació dels seus valors patrimonials, i alhora aportar nous recursos per millorar l’oferta turística de la comarca

Comentaris