Mollerussa Porto, Güeñes i Amposta porten els vestits de paper l'UNESCO

Es tornen a col·locar una dotzena de vitrines il·luminades que mostren alguns dels vestits que han estat premiats en el marc de les diferents edicions del concurs, a la plaça de l’Ajuntament, la plaça de Manuel Bertrand, la plaça Major i la plaça del Pla d’Urgell així també el carrer de la Vilaclosa i el carrer de Ferrer i Busquets   
Les vitrines amb vestits col·locades als carrers de Mollerussa ©AjMollerussa
photo_camera Les vitrines amb vestits col·locades als carrers de Mollerussa ©AjMollerussa

La passarel·la del Teatre L’Amistat de Mollerussa ja està a punt per rebre aquest dissabte els cinquanta-quatre vestits que competiran en la cinquanta-vuitena edició del Concurs de Vestits de Paper. Dissenyadors provinents de diferents punts de Catalunya com el Baix Ebre, el Montsià i el Vallès Occidental, entre altres. 

La gala dels Vestits de Paper estarà conduïda per la periodista, Ruth Jiménez, i comptarà amb les interpretacions del músic i compositor català, Manu Guix. El certamen mollerussenc repartirà un total de 13.000 entre totes les categories, i també els premis especials dels patrocinadors. 

Gala dels Vestits de Paper de Mollerussa ©JosepAPérez
Gala dels Vestits de Paper de Mollerussa ©JosepAPérez

Patrimoni immaterial de la Humanitat

L'Ajuntament de Mollerussa aprofitarà el certament d'enguany per començar a articular una candidatura conjunta amb la ciutat portuguesa de Porto, la basca de Güeñes i Amposta perquè els vestits de paper siguin reconeguts per la Unesco com a Patrimoni immaterial de la Humanitat. L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona avançava aquesta iniciativa aquest dijous en el marc de la inauguració de l’exposició urbana de dotze vestits de paper que lluiran fins al pròxim el 12 de gener en places i carrers del centre urbà.

Les vitrines amb vestits col·locades als carrers de Mollerussa ©AjMollerussa
Les vitrines amb vestits col·locades als carrers de Mollerussa ©AjMollerussa

Les vitrines, que mostren alguns dels vestits que han estat premiats en el marc de les diferents edicions del concurs, s'han instal·lat a la plaça de l’Ajuntament, la plaça de Manuel Bertrand, la plaça Major i la plaça del Pla d’Urgell així també el carrer de la Vilaclosa i el carrer de Ferrer i Busquets, just davant de l’edifici de Serveis Socials.  

Solsona ha explicat que aquest dissabte hi ha prevista una reunió de treball entre representants dels quatre organismes interessats a impulsar aquesta candidatura amb l’objectiu de “posar les bases de treball i fer aquest salt de qualitat i de projecció de futur” per Mollerussa i el seu patrimoni cultural. 

Comentaris