El Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa festeja les noves generacions

La Torre Galatea de Maria Menéndez i Juncal Martïnez
photo_camera La Torre Galatea de Maria Menéndez i Juncal Martïnez

El Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa engegava la passada edició el projecte Emergent's amb la voluntat d'atreure nous talents i obrir la passarel·la, amb més de mig segle de trajectòria, a les noves generacions, a creadors de menys de trenta anys. Una crida, que encara que incipient, ha començat a donar els seus fruits.

Emergent's millor complement premi IlertravelEnguany arribaven de terres asturianes dues estudiants de l'Escola Epyco d'Oviedo, Maria Menéndez i Juncal Martínez, que presentaven dos treballs en el que es podia palpar la frescor de les seves idees, perfectament sincronitzada amb l'essència artesanal del certamen Mollerussenc. La Torre Galatea va ser el treball de la modalitat de Vestits de Fantasia, que aconseguia el segon premi, una al·legoria inspirada en l'obra de Dalí. La parella d'estudiants també aconseguien el premi Emergent's, amb la peça Lolita Pom Pom, en aquest cas una creació inspirada en els còmics, que també projectava un aire renovador en la passarel·la del Teatre L'Amistat.

Premi Didal d'Or Llar de Jubilats AlguaireTambé en el projecte Emergent's, l'agència de viatges Ilertravel va lliurar el premi al millor complement al vestit de Fantasia Fusión, de Mireia Panisello, d'Amposta.

La Gala que va estar conduïda per la cantant i actriu Elisabeth Rodergas, qui va combinar espectacle i presentació interpretant alguna de les cançons del seu repertori, va presentar una setantena de vestits, en les tres categories, actual, fantasia i època. Una convoctòria que repartia un total de 15.000 euros en metàl·lic entre els tres guanyadors de les categories, i també en els premis Emergent's.


Premi Emergent's Maria Menéndez i Juncal MartínezAl marge dels premis en metàl·lic, el Concurs Nacional de Vestits de Paper també atorga altres guardons, que concedeix l'Ajuntament de Mollerussa, conjuntament amb firmes col·laboradores, és el cas del Didal d'or, que concedeix Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs, que es va atorgar a la Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d'Alguaire. L'establiment Lluna de Drap reconeixia a Jordi Brull, i el seu Guerrer del sud, com el millor treball artesà d'agulla, i li lliurava l'Agulla d'Or.

Els treballs guanyadors del Concurs de Vestits de Paper 2019El nou premi d'enguany, l'atorgat per l'Escuela Museo de Origami de Zaragossa per premiar l'aprofitament de les qualitats del paper va ser per la modista de Cambados, Eva Soto i la seva proposta 5+6.

Comentaris