Creix considerablement la demanda d'ajuts de menjador escolar al Pla d'Urgell

Agustí Alcoberro parlar sobre el miler de dones que van ser assassinades a l'Edat Mitjana a Catalunya en ser considerades bruixes que provocaven malastrugança al seu entorn
El president Rafel Panadés visita el centre Siloé ©CCPlaurgell
photo_camera El president Rafel Panadés visita el centre Siloé ©CCPlaurgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha rebut enguany més de 750 sol·licituds d'ajuts pels menjadors escolars, una xifra que ha superat considerablement amb relació a cursos anteriors, segons fons dels serveis socials de l'ens comarcal. Els tècnics del Consell Comarcal hauran de resoldre si la documentació presentada respon als paràmetres establers per rebre els ajuts. L'ens comarcal finança entre el 70 i el 100% del cost del menjador dels escolars vulnerables.

Els ajuts individuals de menjador, així com el servei de menjador i el transport escolar són aspectes que justament es van abordar en la visita que el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, i el gerent de l'ens, Carles Esquerda,  varen fer dimecres passat a les instal·lacions del centre d'educació especial Siloé de Mollerussa, un dels dos centres d'educació especial que hi ha a les comarques de Lleida. 

"Per al Consell Comarcal és important tenir un contacte directe i fluid amb les direccions per conèixer el dia a dia del centre, especialment, en allò que fa referència als serveis o programes que gestiona el Consell Comarcal a través del conveni de delegació de competències subscrit amb el departament d'Educació", ha explicat Panadés. 

La directora del centre, Montse Sagra, i la resta de membres de l'equip directiu van entrevistar-se amb els representants del Consell Comarcal i van recórrer els espais del centre.

Conferència d'Agustí Alcoberro a Torregrossa ©CCPlaurgell

Activitats culturals del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

El vicerector de la Universitat de Barcelona, l'historiador i professor Agustí Alcoberro va impartir el passat divendres a la Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa. Alcoberro va parlar sobre el miler de dones que van ser assassinades a l'edat mitjana a Catalunya en ser considerades bruixes que provocaven malastrugança al seu entorn, com ara tempestes o defuncions. 

Un d'aquests episodis va tenir lloc a Torregrossa, tal com va explicar Alcoberro que va contextualitzar que la localització d'aquest cas forma part d'un inventari de processos judicials més ampli, difós recentment per la revista Sapiens en el marc de  la campanya "No eren bruixes". 

L'alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, i el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, van acompanyar el conferenciat en les salutacions inicials.  Prèviament, Alcoberro, juntament amb els representants institucionals, va visitar l'exposició d'Olga Olivera sobre llocs lligats al mite de les bruixes que es pot veure a la sala La Capella de Torregrossa.   

Comentaris