El Consell del Pla d’Urgell veu inviable disposar d’una canera

L’Ajuntament de Mollerussa treballa en el seu projecte de millora del refugi d’animals local
Magatzem del Refugi d'animals de Mollerussa @JosepAPérez
photo_camera Magatzem del Refugi d'animals de Mollerussa @JosepAPérez

El passat 11 de setembre un gos va atacar una jove al municipi de Vilanova de Bellpuig, un incident que va tornar a revifar entre els alcaldes del Pla d’Urgell la necessitat de trobar una solució al problema dels gossos abandonats.

Alguns alcaldes consultats per Territoris.cat consideren que el Consell Comarcal hauria de disposar d’un servei de recollida o bé projectar una canera, ja que cada cop apareixen més animals abandonats, sobretot en els municipis que es troben pròxims a l’autovia A2. Altres alcaldes consideren que hauria de ser des de la capital, Mollerussa, on s’impulsés un servei de recollida, i refugi per a gossos. En aquest sentit el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés ha assegurat que la comarca no té suficient demanda per a poder mantenir una canera, o refugi d’animals.

Imatge d'arxiu del refugi d'animals de MollerussaPanadés assegura que s’ha parlat amb els alcaldes, però cap d’ells ha presentat cap proposta. Per altra banda, també ha afegit que el cost d’un equipament d’aquestes característiques tindria un cost, “que estic segur que molts alcaldes no estarien disposats a assumir”. El president de l’ens comarcal ha explicat que es treballa amb la possibilitat de convenir, amb entitats o altres consells que disposin de servei, per tal que es facin càrrec de les recollides del Pla d’Urgell.

El president de l'ens comarcal ha puntualitzat que s’ha parlat amb entitats de La Segarra i el Segrià negociar el servei.

El pròxim 13 d’octubre tindrà lloc un Consell d’alcaldes en el qual es proposarà aquest tema, encara que no es descarta poder construir una gossera, si els municipis hi volen participar, ha afegit Panadés.

Per la seva banda l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha destacat que el consistori ha treballat i treballa per resoldre la seva situació respecte als animals abandonats, amb la consolidació i millora del projecte del refugi d’animals en el magatzem de l’estació.

Comentaris