Un equip de Mollerussa assoleix dos podis a la final estatal de la First Lego League

Joves d'entre 12 i 15 anys aficionats a la robòtica que provenen de diferents centres educatius

L'equip Robotech de Mollerussa
photo_camera L'equip Robotech de Mollerussa

L'equip Rocotech de Mollerussa de joves d'entre 12 i 15 anys de diferents centres educatius va aconseguir dos podis a la final estatal de la First Lego League el cap de setmana passat a la Universitat d'Alacant. Hi competien els 54 millors equips de l'Estat classificats en les fases territorials i els mollerussencs hi van participar després d'imposar-se fa unes setmanes a les prèvies celebrades a la Universitat de Lleida (UdL). L'equip té la particularitat que no representa cap centre educatiu i per tant no es recolzen en cap professor. Són els joves integrants qui s'organitzen per desenvolupar els seus projectes. Els treballs tenien com a objectiu mostrar al públic una manera diferent d'educar en ciències, matemàtiques i tecnologia.

Durant tot el cap de setmana els participants, alumnes de secundària, van posar a prova els projectes que han desenvolupat durant el curs.

L'activitat és una bona oportunitat per comprovar les possibilitats que té el treball del mètode científic, la robòtica educativa i la formació en valors tant dins com fora de les aules. Fins i tot la competició tracta d'educar als participants en la sensibilització pel medi ambient, la igualtat d'oportunitats i els valors compartits.

Robotech va assolir el millor resultat mai aconseguit per un equip lleidatà amb dos podis en la competició; tercers en comportament del robot i tercers en tenir integrats els valors Lego (innovació, disseny, companyerisme, solidaritat, inclusió i equitat). Des de l'equip valoren com un "èxit molt gran" els reconeixements ja que és el segon any de vida del projecte i s'han enfrontat amb rivals que fa 10 anys que disputen finals espanyoles i mundials.

Els guanyadors de la competició i classificats per la final que es disputarà el mes que ve a Houston (EUA) van ser 2 equips navarresos amb llarga trajectòria en aquesta competició: Legotronic Beavers i Robotronic Bulls.

Comentaris