Fiscalia no veu indicis de delicte en l’actuació de l’equip de govern de Vila-sana

El dictamen fa referència a la denúncia interposada pel grup Independents per Vila-sana (ERC), per unes presumptes irregularitats en la remuneració de despeses de l’equip de Govern, i assessors
Ajuntament de Vila-sana @Territoriscat
photo_camera Ajuntament de Vila-sana @Territoriscat

El grup de l’oposició va sol·licitar el passat mes de maig que s’obrissin diligències per investigació criminal a la Fiscalia amb motiu de les remuneracions de 150 euros que rebien els tres regidors de l’equip de Govern i els 75 euros mensuals pels assessors. Aquestes quantitats les va aprovar en el seu dia el plenari de l’Ajuntament de Vila-sana, incloses en el cartipàs municipal dels mandats del 2015 i del 2019. Aquestes remuneracions estaven condicionades sempre en virtut de l’activitat municipal dels regidors i assessors i eren degudament auditades en el marc de la tramitació dels comptes generals de la corporació municipal. 

Després de mesos d’investigació i de revisió exhaustiva de la documentació aportada per l’Ajuntament, la Fiscalia “decreta l’arxivament de les diligències d’investigació criminal” en considerar que no existeix cap mena de delicte penal. 

Segons explica l’alcalde de Vila-sana, Joan Ramon Sangrà, durant els dos darrers mandats el cartipàs municipal ha reflectit amb total transparència les responsabilitats i retribucions de l’equip de govern. En concret els tres regidors de Junts, perceben 150 euros mensuals en concepte de les despeses que es poden desprendre de la seva dedicació, i pel que fa als assessors aquest reben 75 euros al mes, per la gestió en les àrees en les quals participen conjuntament amb els regidors. Pel que respecte a l'alcalde percep l'assignació que estableix la Generalitat. 

Sangrà assegura que aquestes retribucions sempre han sigut públiques i quasi “es podria dir que simbòliques” com a deferència a les hores dedicades a l’Ajuntament, als desplaçaments i les activitats que comporten les diferents regidories.

Comentaris