Formatges Camps del Palau d'Anglesola situa el seu 'Palauet' entre els millors del món

Robert Camps incorpora al seu palmarés de guardons un nou or en el certamen internacional World Cheese, que es va celebrar la passada setmana a Oviedo
Robert Camps en la formatgeria del Palau d'Anglesola ©JosepAPérez
photo_camera Robert Camps en la formatgeria del Palau d'Anglesola ©JosepAPérez

El formatger del Pla d'Urgell, Robert Camps va obtenir una medalla d'or pel seu formatge Palauet, en el certamen World Cheese, el que significa ser considerat un dels millors formatges del món de la seva categoria. El certamen va tenir lloc la passada setmana a Oviedo, i en el decurs del qual 250 jutges van valorar més de 4.000 formatges procedents dels cinc continents.

Formatge Palauet de la formatgeria Camps del Palau d'AnglesolaEl formatge Palauet, havia aconseguit una plata en l'edició 2016 del certamen internacional, i també una altra plata en el certamen català Lactium. Però tot i tractar-se de la primera varietat amb la qual Camps va arrencar la formatgeria ara fa vint-i-un anys, no havia aconseguit fins ara una qualificació tant important.

Premi Formatges CampsRobert Camps se sent satisfet per haver aconseguit evolucionar aquest formatge modest, fins al punt de convertir-lo en un producte de primera qualitat internacional. Es tracta d'un semicurat de llet pasteuritzada de cabra, que està destinat a agradar als menys formatgers fins als paladars més exigents, a causa de la textura cremosa i gust equilibrat. 

Camps també va aconseguir situar en el primer lloc del rànquing mundial, en edicions anteriors,  els formatges Lligat de Cabra, i CRISember, però de la formatgeria del Pla d'Urgell han sorgit, altres formatges guardonats internacionalment, com els blaus del Nèt, i de l'Anvi Tom, el Lligat d'Ovella, l'Arnau, Liades Mediterrànies.

Tres dècades divulgant els millors formatges artesans del món

FDgzoA_XEAUJdFXEls World Cheese Awards, que organitza el col·lectiu, The Guild of Fine Food, es van fundar per mostrar el treball dels petits formatgers artesans. La trenta tresena edició dels World Cheese Awards va ser més gran i internacional que mai, amb més de 4.000 inscripcions per primera vegadaEls formatges competidors representaven 45 països diferents, incloent incorporacions recents com l'Índia, Japó i Colòmbia, així com nacions formatges consolidades com França, Itàlia, Espanya, Suïssa i el Regne Unit.

Comentaris