El Grup Sant Isidori passa a formar part de la memòria històrica de Mollerussa

Amb aquesta actuació desapareixeran els 160 habitatges que es van inaugurar el 6 de novembre del 1955, i que van ser la llar d’un gran nombre de famílies nouvingudes que van col·laborar en el creixement de Mollerussa
Enderroc Grup Sant Isidori ©AjMollerussa
photo_camera Enderroc Grup Sant Isidori ©AjMollerussa

Aquest dilluns les màquines queien sobre els murs dels darrers habitatges que quedaven en peus del Grup Sant Isidori de Mollerussa. Una actuació que es va paralitzar al mes de juny, en aparèixer diversos nius d’aus protegides.

Grup Sant Isidori de Mollerussa ©JosepAPérez
Grup Sant Isidori de Mollerussa ©JosepAPérez

L’actuació tanca un procés que es va iniciar l’any 2017 i que ha permès enderrocar els 160 habitatges, construït entre els anys 1954 i 1955, que es van declarar en ruïna total.  Segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona “treballarem perquè aquella gent que té una situació socioeconòmica complicada que va fer que en el seu temps no poguessin invertir per reparar el seu habitatge, puguin minimitzar les despeses derivades de l’actuació analitzant cas per cas”. 

Enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa @JosepAPérez
Enderroc del primer bloc d'habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa @JosepAPérez

L'alcalde assegura que el consistori va intervenir en el conjunt d’habitatges perquè l’estat de ruïna tècnica i econòmica dels immobles era una amenaça per a la seguretat en la via pública, però que els terrenys no són propietat de l’Ajuntament per la qual cosa no s’hi pot fer cap actuació municipal. Solsona afegeix que la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració. Tot i això, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) va mobilitzar un total de 79 habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig al mateix municipi per reallotjar les persones en situació de vulnerabilitat i per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. 

Comentaris