L’església de Sant Joan del Palau d’Anglesola continuarà tancada encara uns mesos

Tècnics observant la part esfondrada del fals sostre de l'església del Palau d'Anglesola
photo_camera Tècnics observant la part esfondrada del fals sostre de l'església del Palau d'Anglesola

Els feligresos de la Parròquia de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola hauran d’esperar prop d’un any per poder participar en els cultes del temple, donat que el despreniment del mes d’agost va ser conseqüència d’un moviment de l’estructura de l’edifici, segons l’estudi tècnic posterior, realitzat pels arquitectes del Bis-bat de Solsona.

El forat al fals sostre de l'església del Palau d'AnglesolaSegons la junta d’obres parroquial del Palau d'Anglesola, la situació geològica dels murs van provocar un lleuger desplaçament dels pilars que sostenen la volta, motiu pel qual es va desprendre part del sostre de guix. La Parròquia ha demanat un pressupost que ronda els 120.000 euros, per dur a terme una actuació que consistirà a lligar els quatre pilars amb uns tirants metàl·lics per evitar nous moviments. El cost de l'obra el finançaran l'Ajuntament, el Bisbat de Solsona i les aportacions particulars.

L'església del Palau d'AnglesolaLa junta d'obres havia previst tres fases per a la millora del temple, una primera que ja es va dur a terme l'any passat, i que va consistir en la restauració de la coberta. La segona fase que de moment s'ha desestimat, és la que estava destinada als murs exteriors i la façana del pòrtic de l'església.

Des del mes d'agost, els actes litúrgics se celebren al Local Social Municipal, i els sepelis es traslladen a tanatori de Fondarella, ja que el del Palau no disposa d'espai per a cerimònies.

Comentaris