Diumenge, 3 d'abril

Mollerussa recupera el 'Mercat de Segona Mà' i el trasllada al Parc Municipal

És un mercat obert a tothom que vulgui participar-hi, sigui com a comprador o bé posant a la venda qualsevol article de casa seva que estigui en bon estat, i que continuarà utilitzant el Molleuro com a moneda oficial
Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez
photo_camera Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez

L'associació de Comerciants de Mollerussa recupera el Mercat de Segona Mà Mollerussa, una iniciativa que va arrencar el 5 de maig del 2013 al Pavelló del 125 Aniversari del Recinte Firal, i que durant uns anys va tenir un gran èxit. Els comerciants de la Capital del Pla d'Urgell recuperen la convocatòria, després del parèntesi epidemiològic, el pròxim 3 d'abril, entre les deu del matí i les dues del migdia. 

Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez
Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez

El Mercat de Segona Mà, es recupera, però es trasllada al Parc Municipal, per aprofitar la garantia de l'aire lliure, esperant poder gaudir d'un temps primaveral (en cas de mal temps es traslladarà al pavelló Firal). La inscripció continua essent gratuïta, però enguany caldrà dipositar una fiança de quinze euros -per garantir l’assistència- que es retornarà un cop finalitzat el mercat.

Com s'ha anat fent des dels seus inicis, en aquest mercat, les transaccions es fan amb Molleuros

Les inscripcions es podran fer fins al 15 de març en el web de l'associació Mollerussa Comercial. Les taules i cadires les ha de portar cada paradista.

Amb l'objectiu de tornar a la normalitat, l'organització espera tornar al volum de vendes de les edicions anteriors, en què es van generar més de 17.000 Molleuros per mercat

És un mercat obert a tothom que vulgui participar-hi, sigui com a comprador o bé posant a la venda qualsevol article de casa seva que estigui en bon estat: roba, calçat, joguines, quadres, bicicletes, esquís, etc.

L’objectiu de Mollerussa Comercial és generar un volum de vendes que rondi els 17.000 molleuros, tal com s’havia aconseguit en les edicions anteriors del Mercat de Segona Mà.

Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez
Mercar de Segona Mà, edició del 2015 ©JosepAPérez

Retrospectiva del Mercat de Segona Mà

L'associació Mollerussa Comercial va impulsar la iniciativa del Mercat de sSegona Mà el 2013 amb la voluntat de fomentar la cultura de l'intercanvi i l'usat, i també com una acció més per atreure visitants i compradors a la ciutat. Sota el lema Vendre per comprar, els comerciants tenien com a objectiu revalorar el molleuro, que es va convertir en moneda oficial dels mercats de segona mà, amb la idea de què les vendes d'usat poguessin revertir en els comerços de la ciutatMollerussa Comercial va assolir aquesta finalitat, ja que el 2014 van general més de 30.000 molleuros, que es transformarien en la mateixa quantitat d'euros, que es van bescanviar en els establiments de la capital del Pla d'Urgell.

Comentaris