Mollerussa espera arribar als 850 participants en la 33a Cursa de l’Indiot  

La sortida oberta de vuit quilòmetres, que manté el recorregut dels darrers anys, preveu 550 inscrits, mentre les dels més petits, ordenades per categories, comptaran amb uns 350 escolars

Cursa de l'Indiot 2014 (95)
photo_camera Les curses apleguen un gran nombre d'escolars

La 33a edició de la Cursa de l’Indiot, que tindrà lloc el pròxim 26 de desembre a Mollerussa, espera arribar als 850 participants entre la cursa oberta i les curses infantils, 50 corredors més que en l’edició anterior en incrementar en 50 places la cursa oberta. Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Eduard Aixalà, portaveu de l’Associació Atlètica Xafatolls, entitat coorganitzadora de la cursa. També ha assistit el regidor d’Esports, Bernat Diaz, i el coordinador de l'Àrea d’Esports, Jordi Aymerich, i el  tècnic Ricard Pastó. Presentacio Cursa de l'Indiot (6) 

Tal com es fa des del 2013, els premis per als guanyadors seran indiots encara que no vius, tradició que es va mantenir fins que el 2011 quan, arran d’una denúncia presentada per un grup ecologista es van canviar per trofeus al·legòrics amb la figura d’un indiot. Entre les novetats d'enguany es sortejarà un indiot entre tots els participants o, per a les categories més grans infantils, també rebran el seu premi en forma de faisà o picantó.

Una vintena de membres d'Acudam participaran en la cursa amb motiu del 40è aniversari de l'entitat

La cursa oberta de 8 quilòmetres, que passa per un circuit urbà i en la qual s’espera arribar als 550 inscrits, mantindrà el recorregut que ja es va modificar fa quatre anys. D’aquesta manera, el circuit estarà distribuït en dues voltes de 4 kilòmetres cadascuna amb l’objectiu d’evitar els doblaments que altres anys es produïen entre els atletes i que dificultaven el registre d’arribades que es fa amb el sistema de xips. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes. En la mateixa cursa oberta i com acte de l’aniversari dels 40 anys de l’associació ACUDAM una vintena de membres de l’associació participaran en la cursa.

La sortida de la cursa oberta es farà des de la Plaça Manuel Bertrand a les 10.30 del matí. Així, les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer, mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 en diferents curses ordenades per categories a les quals s’espera la participació de 350 escolars, segons ha dit Aixalà. Durant la cursa estaran tallats, com cada any, els carrers del centre de la ciutat pels quals passaran els atletes, segons ha indicat l’alcalde, el qual ha demanat la comprensió de la ciutadania per les molèsties que això pugui ocasionar.

Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 23 de desembre, de 9 euros si disposen de xip i d'11 euros si el xip l’ha de posar l’organització. El mateix dia de la cursa el preu serà de 14 euros. Quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer online a www.amollerussa.com/indiot fins al 23 de desembre.

Comentaris