Mollerussa promou 2 nous polígons industrials per donar cabuda a més empreses

Aquesta serà la promoció de sòl industrial més important de la ciutat
Els terrenys que ocuparan els nous polígons industrials de Mollerussa
photo_camera Els terrenys que ocuparan els nous polígons industrials de Mollerussa, al costat de la Ronda Ponent - ACN

L'Ajuntament de Mollerussa promou dos nous polígons industrials de 15 hectàrees per donar resposta a la demanada dels darrers anys. Aquesta setmana s'enviarà a 13 propietaris de 14 finques de l'entorn del Polígon Ponent una comunicació amb aquesta planificació estratègica. En la missiva se'ls instarà també a tramitar l'operació de manera conjunta i es fixarà un termini de 2 mesos per donar resposta. L'alcalde Marc Solsona ha reconegut que hi ha pressió industrial per créixer a la ciutat i ha assegurat que en els darrers anys empreses que s'havien interessat per venir no ho han pogut fer per falta de sòl.

Tenen dos mesos per respondre i decidir si la promoció es fa de forma "cooperativa o a través d'altres sistemes que preveu la normativa"

Les 14 finques sumen un total de 153.952 metres quadrats diferenciats en dos sectors: un de 98.370 metres quadrats on hi ha 9 propietaris, i un altre de 55.582 metres quadrats amb 5 propietaris.

Els terrenys estan situats a l'entorn de la Deixalleria i la Ronda Ponent, a la zona SUB 9, que comunica amb l'autovia A-2 i les carreteres LV-2001 que va a Torregrossa i la L-200, que porta fins a les Borges Blanques.

En un futur també se'n promourà un altre a l'entorn de la L-2001, que és la carretera de Torregrossa, i a la LP-3322, entre el cementiri municipal i l'autovia A-2

Segons Solsona, és el primer pas d'altres que es faran en aquest sentit en diferents zones de la ciutat, però s'ha decidit començar per aquest punt perquè ja està actiu i es donarà continuïtat al polígon existent.

Segons l'alcalde, Mollerussa no té actualment "pressió residencial per créixer", però sí industrial

L'Ajuntament té la voluntat d'iniciar els tràmits urbanístics per agilitzar la creació d'aquests 2 polígons, que se situarien al costat d'un ja existent, el Polígon Ponent. Aquesta promoció de sòl industrial que s'està impulsant ara serà la més important de la ciutat. L'alcalde assegura que no es promou nou sòl industrial a la ciutat almenys des dels darrers 15 anys. 

Comentaris