Bellvís continua reclamant transferir la carretera de Térmens a la Generalitat

L'Ajuntament continuarà treballant per aconseguir el traspàs definitiu d'aquesta via, a la Generalitat de Catalunya, que és qui n’hauria de tenir la titularitat, ja que es tracta d’una carretera inclosa com a via comarcal en el Pla d’Infraestructures i Transports de Catalunya
Bellvís  reparació de la carretera de Térmens @AjBellvís
photo_camera Bellvís reparació de la carretera de Térmens @AjBellvís

L'Ajuntament de Bellvís i els Arcs continua reivindicant la necessitat que la carretera de Termes passi a la titularitat del Govern Català. Segons l'alcalde de BellvísJoan Talarn, l'Ajuntament continuarà treballant per aconseguir el traspàs definitiu d'aquesta via, a la Generalitat de Catalunya, que és qui n’hauria de tenir la titularitat, ja que es tracta d’una carretera inclosa com a via comarcal en el Pla d’Infraestructures i Transports de Catalunya i com a via estructural en el Pla Parcial de Ponent. 

Carretera de Térmens malmesa per la quantitat de vehicles que hi circulen @TerritoriscatAquesta via principal té un alt índex de trànsit majoritàriament pesant i agrícola, que creua el Pla d'Urgell i la Noguera, i connexió amb el Pirineu, la qual cosa provoca un continu deteriorament del ferm. Actualment la carretera és de titularitat municipal, per la qual cosa les reparacions les han de dur a terme de forma periòdica els Ajuntaments, amb el cost que això suposa.

Enguany l'Ajuntament de Bellvís ja ha dut a terme la reparació del tram que administra, el que ha suposat un cost de 50.000 euros, una xifra que ja es va haver d'invertir l'any passat. El consistori compta amb l'ajut del Pla de camins de la Diputació per finançar l'obra, i de fons propis.

Comentaris