El Palau d’Anglesola fa sis mesos que no pot utilitzar l’església

Un despreniment que es va produir al mes d’agost en una de les voltes interiors va obligar a tancar l’església de Sant Joan Baptista, per motius de seguretat, donat que els tècnics van detectar petits problemes estructurals.
Imatge de l'esglèsia Sant Joan Baptista tancada al públic
photo_camera Imatge de l'esglèsia Sant Joan Baptista tancada al públic

L'equip de Govern de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha fet una crida a totes les administracions a les quals ha tingut accés per mirar de trobar finançament per als 300.000 euros en què s'ha valorat la restauració de l'església de Sant Joan Baptista, tancada des del mes d'agost a causa d'un despreniment.

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, ha explicat que la darrera conversa l'han mantingut amb el Subdelegat del Govern, José Crespín, al que van demanar de poder obtenir ajuts de l'1,5 cultural que atorga el Ministeri de Foment. Balcells va destacar que el projecte de la remodelació que van dur a terme els arquitectes del Bisbat ha estat validat pels tècnics del Consell Comarcal. Així i tot, el Bisbat no s'ha pronunciat respecte a quina seria la seva aportació econòmica. Per aquest motiu, el consistori intenta trobar fórmules de finançament per poder afrontar la reforma com més aviat millor.

Balcells ha destacat que, de moment, els únics que han respost a la crida han estat els feligresos, que van finançar els 12.000 euros de la restauració del despreniment de la volta a l'interior del temple 

Tècnics en un moment de la visita al despreniment d'una part del fals sostre de l'església del Palau d'Anglesolalcells ha afegit que el consistori es planteja demanar un crèdit per afrontar la restauració de forma immediata, ja que es veu en l'obligació de donar resposta a la parròquia, que des de fa sis mesos ha de celebrar els actes religiosos al Centre Social i en altres municipis.

Per l'Ajuntament el crèdit seria una mesura de xoc per tal de poder iniciar la restauració, fins a aconseguir el finançament, que en un principi hauria d'assolir el Bisbat com a propietari del temple, o de les administracions que donen suport a la conservació del patrimoni, com és la Diputació, Cultura de la Generalitat o els Ministeris espanyols.

El forat al fals sostre de l'església del Palau d'AnglesolaLa Parròquia i l'Ajuntament havien previst desplegar les obres de remodelació del temple, en diferents fases, la primera, que va consistir a remodelar la coberta es va dur a terme fa un any, i quedaven pendents la restauració de la façana i el terra de l'interior del temple, molt malmès amb el pas del temps. Tot plegat ascendeix a 300.000 euros, una xifra que ara és imprescindible per garantir la seguretat estructural del recinte religiós, per poder recuperar l'activitat en aquest.

Comentaris