Un procès participatiu decideix com ha de ser el futur Casal Social del Poal

El consistori preveu encarregar el projecte enguany, una actuació que arrencara amb l'enderroc de l'edifici actual i en el solar resultant es contruirà el nou edifici, la previsió és que les obres estiguin llestes el 2023
Imatge virtual del nou edifici del Casal Social del Poal @Poal
photo_camera Imatge virtual del nou edifici del Casal Social del Poal @Poal

L’Ajuntament del Poal va dur a terme el diumenge 4 de juliol el procés participatiu per decidir entre dos projectes del futur Casal Social del Municipi. Un procés en el qual van participar 205 veïns del municipi del Pla d’Urgell, el que representa un 36% del cens a partir dels setze anys.

Procés participatiu casal del Poal @PoalLa consulta va seleccionar el projecte B- en la fotografia- per 103 vots, la proposta A en va rebre 96, hi va haver 6 vots en blanc. Les dues propostes finalistes es van seleccionar entre cinc memòries, algunes de les quals contemplaven la possibilitat de conservar l’estructura de l’edifici.

Segons va explicar l'alcalde del Poal, Rafel Panadés aquest any encarregarà el projecte, que preveu enderrocar l'edifici actual i construir-ne un de nou en el mateix solar, i va apuntar que la previsió és que les obres estiguin llestes el 2023. L’actuació compta amb un pressupost que ronda 1,2 milions, que es finançaran amb fons propis i amb el pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat, que hi aportarà 250.000 euros el 2023.

Panadés va afirmar que el nou Casal Social comptarà amb una sala d’actes més gran que la de l’actual, a més d’un bar, serveis i vestidors. De la mateixa manera, va recordar que, abans de la votació, l’Ajuntament va enviar un tríptic a totes les cases de la localitat on s’explicaven les dues alternatives que es plantejaven per a aquest nou equipament.

Casal Social del Poal

Un sector de veïns volien mantenir l'antic edifici que es va construir a jova

En aquest sentit el grup Independents per Poal, va demanar al consistori que s’inclogués una tercera proposta de rehabilitació de l’edifici, en considerar que seria un reconeixement a les persones que el van fer possible.

Comentaris