Reclamen millores en el transport públic als Instituts de Mollerussa

Rafel Panadés, president del Consell Comarcal explica que l'ens no pot debatre un manifest, sinó que han de ser mocions o propostes dels grups polítics. En aquest sentit el president afegeix que té previst reunir-se amb l'AMPA de l'INS La Serra per recollir directament les seves reivindicacions, i si es considera que són rellevants es traslladaran al departament d'Ensenyament que és qui té les competències
Reivindiquen millores en el transport al Pla d'Urgell
photo_camera Reivindiquen millores en el transport al Pla d'Urgell

El consell escolar i l'Ampa de l'institut La Serra han preparat una moció que presentaran a tots els ajuntaments de la zona educativa de Mollerussa perquè l'aprovin i hi asseguren que l'actual organització del servei discrimina les famílies que opten per escolaritzar el seu fill en un centre públic diferent del que se'ls assigna en primera opció.

Segons remarca l'Ampa, les famílies només poden escollir el centre públic que els assigna l'administració educativa o el centre concertat La Salle. En cap cas, poden escollir, amb igualtat de condicions, un altre centre públic.

Per aquest motiu, demanen que el transport escolar s'ampliï o que es creïn més línies de transport regular com les de Bellvís o Arbeca.

Remarquen que no es planteja que el servei sigui gratuït, sinó que sigui col·lectiu, amb preu de transport públic

També asseguren que els elevats preus del transport privat animen les famílies a matricular els seus fills en centres de Lleida, encara que hi hagi oferta a Mollerussa. També consideren que promoure els desplaçaments amb cotxe particular a l'INS La Serra és un atac al principi de mobilitat sostenible que promou el departament de Territori.

En aquest sentit, 35 alumnes de Mollerussa i altres pobles que cursen ESO a l'institut La Serra hauran de recórrer al transport particular o demanar un canvi de centre el pròxim curs. Sis ja han decidit cursar batxillerat a Lleida.

La moció insta la Generalitat a incorporar el transport escolar com a "element essencial" en els seus plans de mobilitat i que les famílies puguin fer efectiu el dret a escollir centre educatiu

El president del Consell comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés va assegurar que en el ple del 8 de març, l'ens va rebutjar el caràcter d'urgència amb el qual es va demanar debatre el manifest, per part del grup d'ERC. Panadés afegeix que l'ens no pot debatre un manifest, sinó que han de ser mocions o propostes dels grups polítics. En aquest sentit el president afegeix que té previst reunir-se amb l'AMPA de l'INS La Serra per recollir directament les seves reivindicacions, i si es considera que són rellevants es traslladaran al departament d'Ensenyament que és qui té les competències.

Panades ha volgut deixar clar que el Consell Comarcal és tan sols gestor del servei, que està establert segons les adscripcions als centres educatius que preveu el departament d'Educació. L'ens no pot afegir ni suspendre serveis ni adjudicar-los als alumnes, en tot cas pot fer suggeriments als òrgans competents, el mateix que succeeix amb el servei de menjador.

Comentaris