Torna el Concurs de Música de Nadal de Linyola, per fomentar els estudis musicals

Linyola ha cancel·lat per segon any consecutiu el Pessebre Vivent, una de les iniciatives referents de les festes nadalenques al municipi i a les comarques properes, les característiques del recinte i el volum de visitants ha motivat la suspensió
Àlvar Farré i Àlex Mases presenten el Concurs de Linyola ©JosepAPérez
photo_camera Àlvar Farré i Àlex Mases presenten el Concurs de Linyola ©JosepAPérez

Linyola recupera enguany el Concurs de Música de Nadal després de cinc anys, una convocatòria que va néixer amb la voluntat de fomentar els estudis musicals que s’imparteixen en l’escola local. Per altra banda el concurs també pretenia recopilar un fons musical propi que pogués servir de banda sonora a les celebracions nadalenques, segons han explicat el regidor de Cultura, Àlvar Farré, i l’alcalde de Linyola, Àlex Mases.

Primera edició del Concurs de Música de Nadal de Linyola ©TerritoriscatLes inscripcions es poden dur a terme fins al 3 de desembre, obertes a conjunts vocals i instrumentals que hauran de presentar i interpretar una cançó original escrita pel certamen linyolenc. Els participants hauran de superar una primera selecció, de la qual en sorgiran els 12 finalistes. Els guanyadors es donaran a conèixer en el decurs de l’acte que tindrà lloc el 18 de desembre en l’edifici Sindicat, i en el qual els finalistes interpretaran els seus temes.

El públic que vulgui assistir al concert final del Concurs de Música de Nadal, haurà de pagar una entrada simbòlica que es destinarà a la Marató de TV3 que se celebrarà el diumenge dia 19. Les bases també estableixen que els guanyadors participaran en els actes de la Marató del diumenge.

El concurs d’enguany repartirà 1.800 euros en premis, un d'especial de 250 euros, per la lletra que faci referència a Linyola

Àlex Mases assegura que la previsió del consistori és que el certament es pugui celebrar anualment com a eina de dinamització cultural i d’identitat de Linyola

Escenes del Pessebre Vivent de Linyola ©Territoriscat

Festes nadalenques i el Pessebre Vivent

Linyola ha cancel·lat per segon any consecutiu el Pessebre vivent, una de les iniciatives referents de les festes nadalenques al municipi i a les comarques properes. Segons ha explicat l'alcalde de Linyola, Àlex Mases l'espai de representació està en un recinte tancat on els figurants han de passar moltes hores, per altra banda la representació rep al voltant de 3.000 visitants durant les festes.

El municipi del Pla d'Urgell recuperarà la presència del pessebre amb una exposició de fotografies de gran format en el centre històric. Sí que es recuperarà el parc de Nadal, els concerts de Nadal i Cap d'Any i l'esmorzar popular, tot plegat per continuar potenciant les festes nadalenques com a vincle de cohesió i convivència, segons destaca Àlvar Farré. 

Comentaris