Anellament de polls de cigonya a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Alumnes de l'escola Mare de Déu de l'Horta d'Ivars han estat els encarregats de fer el control i registre de les anelles

Anellament de polls de cigonya a l'estany amb l'escola Mª de Déu de l'Horta d'Ivars 2 inteior
photo_camera Els alumnes han pogut veure de ben a prop els polls i també han ajudat a posar les anelles

Els alumnes de 1r a 4t de l'escola Mare de Déu de l'Horta d'Ivars d'Urgell han estat els encarregats de fer el control i registre de les anelles numerades de manera individualitzada, en el primer anellament de polls de cigonya de les torres amb nius de l'Estany d'Ivars i Vila-sanaAnellament de polls de cigonya a l'estany amb l'escola Mª de Déu de l'Horta d'Ivars 1 texte

En total s'han anellat vuit polls de cigonya que tenen entre 18 i 26 dies d'edat. Un cop identificats els polls amb anelles numèriques, els nens i nenes els batejaran amb noms que triaran expressament per cadascun d'ells. D'aquesta manera, i segons han explicat fonts del Consorci de l'estany, "si en algun moment de la vida d'aquestes cigonyes són trobades per accident o els ornitòlegs les veuen amb els telescopis se'n podrà determinar com li va la vida i per quins llocs es mouen".

Els nens i nenes triaran noms per cadascun dels polls, el que permetrà saber on són

Els ornitòlegs Sergi i Israel, amb l'ajuda d'una plataforma elevadora de 20 metres d'alçada, de l'empresa Linde de Sidamon, han accedit per un moment als nius, han protegit els polls amb una tovallola, els han posat dins unes bosses de roba i amb molt de compte els han baixat a terra. Un cop allí, els nens i les nenes han pogut veure de ben a prop els polls i també han ajudat a posar les anelles. Després, amb els polls una mica nerviosos per tants espectadors, s'han tornat a col·locar les petites cigonyes als nius i ràpidament han rebut l'atenció dels seus pares.

La jornada ha comptat amb la iniciativa i col·laboració de l'AMPA d'Ivars, l'escola, els tècnics i ornitòlegs del Consorci i el suport de l'empresa Linde de Sidamon, que ha col·laborat amb la cessió de les plataformes elevadores. Els nens han completat la seva visita amb un taller de seguiment de rastres i un taller d'anellament d'ocells al bosc de ca l'Aragonès.

comentaris