Areni guanya un premi internacional d'arquitectura pel restaurant Ados

El singular espai, ubicat en uns antics magatzems del centre de Mollerussa, rep un BUILD Architecture Award que els reconeix com uns dels líders més innovadors i creatius que donen forma al món actual
Frankfurt ADOS a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Dues llums de neó a l'interior del frànkfurt Ados a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

Quan van tancar les portes de l'antic Banc Bantierra de Mollerussa, poc s'imaginaven que estaven obrint-se també al món. La seva filosofia d'anar sempre un pas més enllà ha dut l'Oficina Tècnica Areni S.L. a rebre un BUILD Architecture Award 2023 per la configuració d'un espai únic al centre de Mollerussa: el restaurant - frànkfurt Ados (plaça de Manuel Bertrand, 8).

L'equip d'Areni a les seves oficines de Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
L'equip d'Areni a les seves oficines de Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

La publicació internacional d'arquitectura radicada al Regne Unit, la BUILD, que exposa els líders més innovadors i creatius que donen forma al món actual, els ha concedit el premi com a 'millor despatx d'arquitectura multidisciplinari' i 'millor projecte de conversió'

L'empresa plaurgellenca dedicada a la realització d'estudis i projectes d'Arquitectura i Urbanisme apareix així des de mitjan juny a la 'Hall of Fame' dels projectes d'arquitectura internacionals més destacats, per haver convertit el que havia de ser un petit bar en un espai distingit i referent que aporta un valor afegit a la ciutat.

Frankfurt ADOS a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
El guardó de la BUILD conceedit a Areni, a l'interior de l'Ados a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

El servei diferencial que caracteritza Areni va dur-los en aquest cas a tombar parets i connectar antics magatzems per expandir les expectatives del client més enllà dels murs inicials, descobrint-li a l'altra banda un espai únic amb un gran potencial. “El nostre tracte únic és el contacte amb el client amb un assessorament continu en àrees que van més enllà de l'arquitectura. Treballem localment, on som coneguts i recomanats pels nostres clients satisfets", assegura Esteve Niubó, l'arquitecte responsable de la firma.

Amb l'excel·lència com a punt de partida i la confiança del client a la butxaca, van posar-se a treballar per configurar tots els detalls del que seria el nou frànkfurt. Aquest, a petició de l'Òscar, el propietari de l’activitat, ha acabat recreant una antiga plaça de la ciutat que reuneix setmanalment centenars de persones i ha esdevingut un autèntic punt de trobada a Mollerussa. "Vam proposar que es preservés l'espai interior per conferir el caràcter antic i la història de l’emplaçament, referent a nivell local", apunta l'Esteve.

Frankfurt ADOS a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
L'entrada al frànkfurt Ados a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

Gràcies a aquesta bona sinergia, el projecte, que s'obre enmig de la ciutat, manté l'essència de l'espai, que antigament havia estat el taller de reparació de tractors de Cal Bosch, amb la seva encavallada de fusta, sostre de volta i parets de ceràmica manual, així com la recuperació d'un seguit d'elements originals com són portes, portalades i escala. Els paviments exteriors a l'interior dels magatzems i la incorporació d'arbres, fanals i fins i tot una font i una cabina telefònica a l'interior de la sala, et traslladen a un ambient de plaça major desenfadat i únic amb capacitat per més de 200 persones, esdevenint l'únic d'aquestes condicions al centre de la ciutat i oferint un gran atractiu pels joves, el qual compta a més amb una àmplia terrassa exterior.

Frankfurt ADOS a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
El rètol de l'Ados, a la plaça Manel Bertrand, a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

La proximitat de la firma amb els seus clients ha obert també les portes a l'aportació dels creatius locals que han treballat en els detalls de l'espai per assolir uns resultats únics, com és el cas de Romina Andrioli, la cap de Comunicació Corporativa del grup de restauració de l’activitat, qui ha fet tot un treball de recerca a l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell per recrear amb rigor alguns elements i cartelleria presents als antics carrers de la ciutat, com són la porta d'una farmàcia, d'una pastisseria o d'un hotel que corona l'escala original.

"El que dona valor al projecte és que haguem aconseguit crear un espai amb aquestes característiques i amb capacitats d'aforament molt altes, fins ara inexistents. Es tracta d'un espai inèdit al centre de Mollerussa",  indica l'Esteve, qui tot i gaudir d'una visió professional capaç de travessar murs, no s'esperava arribar a obtenir aquest reconeixement internacional. "Ens va sobtar que se'ns demanés informació sobre el projecte des del Regne Unit. Ens vam presentar i ens van concedir el premi. Té valor que expliquis coses fora d'aquí, que ho interpretin i ho apreciïn", celebra l'arquitecte.

Frankfurt ADOS a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
L'interior del frànkfurt Ados a Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement