11.08.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa ret homenatge a la sardana en la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida

Aida Mauri, de Moià, s’emporta el primer premi valorat en 1.500 euros, en una edició que ha aplegat 34 artistes d'arreu de Catalunya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Durant tot el matí de diumenge, el concurs va atreure gent al lloc triat enguany
Mollerussa ret homenatge a la sardana en la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida

L’artista de Moià Aida Mauri va resultar aquest diumenge la guanyadora del primer premi de la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, convocatòria que va aplegar 34 participants d'arreu de Catalunya i que va tenir com a protagonista la rotonda de la sardana, a l’avinguda de la Pau, temàtica que es va triar amb motiu del nomenament de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

De l’obra guanyadora, el jurat va valorar la seva profunditat i composició, amb un primer pla on es plasma el Monument a la Capitalitat que es va col·locar a la rotonda el passat mes de juny i, en un segon, l’avinguda de la Pau. Aquest premi està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa i està dotat amb 1.500 euros.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El segon premi, patrocinat per la Diputació de Lleida i dotat amb 1.000 euros, va estar per al quadre de l’artista lleidatana Mercè Humedas; mentre que el tercer, patrocinat per l’empresa Nufri i dotat amb 525 euros, va recaure en Narcís Sala de Lloret de Mar.

Pel que fa al jurat d’enguany va estar format per Jaume Vilella, president del Cercle de Belles Arts; el mollerussenc Xavier Brufau, i en representació de l’Escola Ondara de Tàrrega, i Kader Habbouche, de l’Associació Arts de Ponent. Com a portaveu, Vilella va destacar “l’encert del lloc, que ha permès concentrar els artistes i obtenir diferents visions d’un mateix lloc”. 

L'Agrupació Sardanista va patrocinar el Premi Especial Mollerussa Ciutat de la Sardana

El 15è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” es va celebrar diumenge passat i durat tot el matí la convocatòria va atreure un gran nombre d'aficionats a la pintura i públic en general.

En total es van repartir 10 premis per un import total de 5.575 euros, 300 més que l’any passat a causa del Premi Especial Mollerussa Ciutat de la Sardana patrocinat per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i que es va endur Joan Vila de Sant Quirze del Vallès.

Pel que fa a  la resta de guanyadors d’aquest any i empreses patrocinadores han estat: Alejandro Miras, de Barcelona, guanyador del 4t premi dotat amb 450 euros i patrocinat per l’empresa Prefabricats Pujol; Diego Reyes, de Terrassa, guanyador del 5è premi, dotat amb 420 euros i patrocinat per Federòptics Roure; Antoni Sierra, de Lleida,  guanyador del 6è premi, dotat amb 390 euros i patrocinat Fridecal S.A.; Joan Carles Pérez, de Torrefarrera, guanyador del 7è premi, dotat amb 360 euros i patrocinat per Arcusin; Josep M. Batlle, de Lleida, guanyador del 8è premi, dotat amb 330 euros i patrocinat per Resquitx, i Joan Ramon Espax, d’Aitona, guanyador del 9è premi, dotat amb 300 euros i patrocinat per Giessa – Cosmobrok.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El lliurament dels premis s’ha fet aquesta tarda al Teatre L’Amistat amb la presència de l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del vicepresident de l’ens firal i regidor, Xavier Roure, i el director, Poldo Segarra.

Mollerussa ret homenatge a la sardana en la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement