27.05.2022 |

El PSC qualifica 'd'anomalia flagrant' la falta de pressupost a Mollerussa

Pel que fa als ajuts Next Generation, Solsona va explicar que "naturalment que Mollerussa no ha presentat cap projecte", perquè tampoc ho ha fet cap ciutat de més de 5.000 habitants, la convocatòria actual dels ajuts Europeus estava destinada a municipis més petits
Joel Bastons i Alonso Soria, PSC de l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez
Joel Bastons i Alonso Soria, PSC de l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez
El PSC qualifica 'd'anomalia flagrant' la falta de pressupost a Mollerussa

El portaveu del PSC de l'Ajuntament de Mollerussa, Joel Bastons va explicar aquest dimarts que “ens trobem ja a mitjans de gener, en un nou exercici pressupostari, però el govern municipal no ha presentat encara uns nous comptes per aquest 2022”. Aquesta situació representa  “una anomalia flagrant” perquè “una ciutat que havia estat capital i que vol continuar sent capital no ho pot ser només un nom, no podem estar sense pressupost ni projectes de futur”.

Bastons etziba que “l’actual govern no té un full de ruta per la nostra ciutat; una ciutat que perd força i es deteriora cada cop més com es pot veure en l’estat dels carrers, del carril bici o amb l’augment de locals comercials buits”. 

Mentre altres capitals avancen, aquest govern i aquest alcalde s’han instal·lat en l’apatia i el conformisme

El portaveu socialista ha posat també de relleu que “un altre clar exemple d’aquesta negligència en la governança a Mollerussa és el fet que no tinguem constància que l’Ajuntament hagi presentat cap projecte del fons Next Generation, on tindrien cabuda obres com ampliar el carril bici, remodelar parcs i jardins o instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics”.

El regidor socialista, Alonso Soria, va posar en dubte “el pagament a creditors al qual es va comprometre a finals d’any l’alcalde”. Marc Solsona es va comprometre a liquidar, 1.269.000 euros de factures pendents, abans de finalitzar l'any 2021. Segons Soria de la quantitat compromesa per l'equip de govern encara quedaria pendent de liquidar 500.000 euros.

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, va aclarir que l'arquitectura del pressupost està pràcticament enllestida, i no s'ha pogut avançar més perquè "la prioritat del darrer trimestre de l'any va ser poder enllestir el pagament als proveïdors". En aquest sentit, Solsona va assegurar que el consistori "ha arribat a liquidar prop d'1,7 milions d'euros en factures", una xifra superior a la que s'havia previst.

Pel que fa als ajuts Next Generation, Solsona va explicar que "naturalment que Mollerussa no ha presentat cap projecte", perquè tampoc ho ha fet cap ciutat de més de 5.000 habitants, la convocatòria actual dels ajuts Europeus estava destinada a municipis més petits.

En el pressupost d'enguany s'ha reservat una partida de 40.000 euros destinada a l'estudi dels projectes, un cop es coneguin les bases de la nova convocatòria

Solsona va afegir que s'han mantingut reunions amb ciutats de les mateixes característiques que Mollerussa per estudiar un projecte comú que lideraria Lleida. L'alcalde assegura que "és evident que Mollerussa té molts projectes susceptibles de poder ser finançats pels Next Generation", tan sols calia haver escoltat la conferència "Mollerussa, avui" d'enguany.  "De moment esperarem la publicació de les bases de la nova convocatòria"

El PSC qualifica 'd'anomalia flagrant' la falta de pressupost a Mollerussa
comentaris