18.01.2021 |
Territoris.cat

Bell-lloc serà protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni del Pla d'Urgell

Des de l'ajuntament de Bell-lloc, i des de Mascançà no sols es fa una crida als bell-lloquins i bell-lloquines, sinó a tota la comarca a participar-hi, ja que és una ocasió única per conèixer el poble de la mà de bons coneixedors del patrimoni local.

Església de Sant Miquel de Bell-lloc
Església de Sant Miquel de Bell-lloc
Bell-lloc serà protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni del Pla d'Urgell

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà ha considerat oportú dedicar la Jornada Europea de Patrimoni a la població de Bell-lloc, una commemoració a escala continental que té com a objectiu protegir, conservar i donar a conèixer el patrimoni, de ciutats, pobles i viles.

La jornada que tindrà lloc el dissabte 17 de setembre, partirà a les set de la tarda, davant de l'església de Sant Miquel, des d'on els assistents iniciaran el recorregut pel municipi, acompanyats dels experts Moisès Selfa professor de la Universitat de Lleida, el dinamitzador cultural i exalcalde, Josep Cau, i l'historiador de l'art Joan Yeguas.

La ruta discorrerà per diferents infraestructures històriques (els rentadors, el molí, el dipòsit i la bassa), personatges locals (casa natal del pedagog Ramon Fuster i Rabés), cases pairals (Cal Fam, Cal Codina, Cal Bosch, Cal Pubill, Cal Ferrer, etc.) i artístics (església parroquial).

Aquest és el primer any que la ruta es fa a la tarda vespre., i també el primer cop que s'organitzen a Bell-lloc, anteriorment s'havien celebrat quatre edicions més a les poblacions de Linyola i Vilanova de Bellpuig (2012), Mollerussa i El Palau d'Anglesola (2013), El Poal (2014) i Torregrossa (2015).

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà coorganitza l'acte amb la regidoria de cultura de l'ajuntament de Bell-lloc. Tant des de l'ajuntament de Bell-lloc, com des de Mascançà no sols es fa una crida als bell-lloquins i bell-lloquines, sinó a tota la comarca a participar-hi, ja que és una ocasió única per conèixer el poble de la mà de bons coneixedors del patrimoni local.

Podeu ampliar la informació de la jornada en aquest enllaç http://patrimoni.gencat.cat/ca/activitat/ruta-bell-lloc-durgell

Bell-lloc serà protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni del Pla d'Urgell
comentaris