Bellvís adequa l'accés a la zona del Pou de l'Or

Al voltant de l'any 2002, els propietaris de la parcel·la on es troba el Pou de l’Or a la Partida del Tossal Roig, Carme Pujol Oliva i el seu marit, la regalaven a l’associació de dones local amb la condició que es recuperés el que quedava del pou original
Imatge de l'actuació al Pou de l'Or de Bellvís ©AjBellvís
photo_camera Imatge de l'actuació al Pou de l'Or de Bellvís ©AjBellvís

L’Ajuntament de Bellvís i l’Associació de Dones del Pou de l’Or han dut a terme una primera actuació per remodelar l’espai natural que porta el mateix nom. Una iniciativa que ha consistit en l’adequació del camí d’accés al turó on es troba el pou així com la col·locació de tanques que delimiten el traçat del camí. Aquest accés  pràcticament no existia i l’actuació ha fet possible definir el camí amb una capa de sorra. 

L'Ajuntament de Bellvís - Els Arcs i l'associació de dones tenen previst convertir, amb pròximes actuacions en un lloc d’esbarjo  del qual en puguin gaudir tots els veïns. 

Imatge de l'actuació al Pou de l'Or de Bellvís ©AjBellvísL’Associació de Dones del Pou de l’Or es va fundar l’any 1992, amb l’objectiu de dinamitzar la vida de la dona del món rural mitjançant activitats de caràcter cultural i formatiu, social, lúdic o cívic.

Els treballs de recuperació del Pou de l'Or l'any 2004 ©Poudel'OrDeu anys més tard els propietaris de la parcel·la on es troba el Pou de l’Or a la Partida del Tossal Roig, Carme Pujol Oliva i el seu marit la regalaven a l’associació de dones local, amb la condició que es recuperés el que quedava del pou original. Existia una llegenda al voltant del pou, i el maig de 2004, una colla de voluntaris, amb pic i pala, busquen i netegen les primeres escales amb molta cura.

Pou de l'Or a Bellvís abans de l'arranjament ©TerritoriscatAl novembre de 2005, la recuperació toca fons, s'han recuperat trenta quatre escales i queda a la vista una paret recoberta amb codines, també es localitzentres orificis que podien ser les aixetes per on rajava l’ aigua que provenia del pou que a partir d'aquell moment tornava a brotllar i calia bombejar a l'exterior.

comentaris