El bon assessorament en temps de pandèmia

BP Consultors: a grans reptes, grans professionals

Prendre decisions sempre és complex, però també és el que ens fa humans. Davant el dubte, l'equip de BP Consultors és, sempre, una aposta segura
photo_camera Lluís Calvís, Encarna Pozo i Jaume Bellmunt, l'equip d'assessors de BP Consultors - Foto: Marina Pallàs Barta

El món laboral ha canviat. De fet, canvia constantment. Portava fent-ho des de feia anys, ja amb la globalització i les noves tecnologies, però la pandèmia ha transformat encara més —i més acceleradament— la forma com concebem el treball, ja siguem assalariats, autònoms o bé empresaris. I no només això, sinó que també ha canviat els mateixos tràmits laborals, aquelles gestions que tant ens imposen i que de vegades sentim que se'ns escapen, de manera que no sabem com abordar.
BP consultors, que fa set anys va obrir les seves portes al rovell de l'ou de Mollerussa, a la plaça Manel Bertrand posen fi a aquest neguit a canvi de la nostra confiança. Només cal picar a la seva porta perquè ells s'ocupin de posar una solució al problema o consulta que els presentem.

La seva experiència i passió pel que fan els avalen i la fan una assessoria única, que es distingeix pels serveis que ofereixen i la seva qualitat

De fet, aquest últim any, han demostrat tenir una capacitat sobrada de resiliència: no només s'han adaptat als canvis que ha suposat la pandèmia, sinó que n'han après un seguit de lliçons valuosíssimes que els han fet créixer com a professionals i que, per tant, també seran de gran profit per qualsevol dels seus clients. 

El servei d'assessoria també s'ha transformat, i ja no s'entén com ho feia fa vint anys, quan només cobria tràmits molt específics relatius a autònoms i empreses, segons indica Encarna Pozo, cofundadora de l'assessoria junt amb en Jaume Bellmunt. Ara, incumbeix a tothom que hagi de fer qualsevol tràmit, que amb la crisi sanitària i el tancament de les administracions, ha trobat en les assessories el cop de mà que necessitava per afrontar les gestions urgents que han anat sorgint. És per això que, durant la pandèmia, les assessories s'han prestat com un servei essencial, fet que remarca el seu caràcter imprescindible en la societat actual. 

L'Encarna destaca que aquest canvi de paradigma ha reforçat l'apropament amb els clients, un dels trets que caracteritzen BP Consultors: “El nostre és un tracte personal, que busca donar-te tranquil·litat”, subratlla. En aquest sentit, enmig d'aquesta època de canvis, l'equip s'ha llançat de ple a la piscina i ha buscat les maneres per millorar encara més, sempre des de la vocació de servei. I és que gràcies a la incorporació d'en Lluís Calvís, l'advocat especialista en l'àmbit laboral, BP Consultors s'ha convertit en una assessoria única que ens estalvia haver d'anar a un despatx per fer segons les gestions relatives al món laboral. És a dir, una assessoria que destaca per la seva capacitat d'oferir un servei integral i on els clients poden resoldre tots els seus afers, des de tràmits fiscals fins a laborals. 

19

En Lluís té una dilatada experiència de vint anys en el món de l'advocacia i l'assessorament laboral. Va iniciar la seva carrera professional a Barcelona, en diversos despatxos i sempre al voltant d'aquest àmbit: treballadors, empresa i assessorament laboral intern. En aquest punt, va decidir passar un any al Regne Unit per conèixer altres sistemes i maneres de treballar i aprofundir en la seva especialització i, després de treballar per una firma legal d'àmbit multinacional a Lleida on entrà en l'assessorament d'empresa en tots els àmbits (contractació, retribució, seguretat social, àmbit judicial) i en plena crisi econòmica del 2012, va aprendre a resoldre situacions adverses i va adquirir eines importantíssimes per afrontar qualsevol altra crisi. És així com va decidir que era el moment d'iniciar-se en un projecte més personal i, amb tot aquest bagatge, es va incorporar a BP Consultors per completar un equip que es troba a punt per a tots els reptes que els arribin. 

“L'assessorament laboral és essencial, perquè el més important d'una empresa són els treballadors”, exposa en Lluís, i l'Encarna hi afegeix que, “de vegades, també és la més difícil”. Una empresa que compta amb un bon assessorament laboral funciona, perquè significa que té un bon ambient de treball. Per assolir-lo, fa falta una bona preparació tècnica i professional per poder implementar-ho dins l'empresa, és a dir, conèixer les eines necessàries per resoldre qualsevol qüestió que sorgeixi de la millor manera i des del millor tracte, que l'equip de BP Consultors sempre busca que sigui pròxim.

 L'assessoria ofereix eines de mediació i conciliació perquè entre empresaris i treballadors sempre hi hagi una solució justa i equitativa per ambdues parts

Es tracta d'un assessorament complet, que va des de l'inici de la contractació fins a la resolució de qualsevol conflicte juridicolaboral que es pugui generar en la relació treballador-empresa.

Amb relació a l'assessorament a empreses, en Lluís en destaca dos pilars essencials: la flexiseguretat, que respon a la necessitat de l'empresari de tenir eines per adaptar-se a canvis puntual i garantir al treballador que els seus drets es vegin segurs i respectats; i, per altra banda, l’equitat en la retribució, amb la qual cal buscar sistemes de retribució actuals que passin per la variabilitat amb relació a la vàlua del treballador i la seva aportació a l’empresa. En aquest sentit, remarca l'advocat, es guanya si es limten les diferències entre treballadors i es manté la seva motivació.

Els assessors també destaquen el seu paper amb relació a les gestions amb què s'han d'enfrontar els treballadors diàriment, molts dels quals fa uns pocs anys (i alguns molts més) que han arribat al país i necessiten d'un suport per fer múltiples tràmits: des de la declaració de la renda fins a l'assessorament laboral, passant per qualsevol tràmit administratiu.

I tot això no es podria desenvolupar, diuen, sense la transformació digital —més tenint en compte que, segurament, el teletreball ha arribat per quedar-se—, però el que caracteritza BP Consultors és la seva tasca per oferir un tracte humà sempre, i des de la bona educació laboral i fiscal, un factor clau per a ells. “Un cop s'hagin automatitzat tots els processos per gestionar els tràmits”, conclouen, “quedaran dos elements: el valor afegit del coneixement a l'hora d'afrontar un repte, i la proximitat que et permet entrar en una empresa i acompanyar les persones en l'aventura de ser empresaris i treballadors”.

Prendre decisions sempre és un procés complex però, davant el dubte, BP Consultors i el seu equip de professionals es presenten, passi el que passi, com una aposta segura.

Trobeu-los a:

Plaça Manel Bertrand, 6

25230, Mollerussa

973 60 46 61

Comentaris