La modista dels Arcs Natalia Ermakova continua liderant el palmarès de guardons en el concurs mollerussenc

Primer premi premi per la Llar de Jubilats d'Alguaire
photo_camera Primer premi premi per la Llar de Jubilats d'Alguaire

La consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón anunciava aquest dissabte, que el departament iniciarà els treballs per trobar l'encaix dels vestits de paper que sorgeixen del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa en la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Chacón considera que el paper de promoció del sector de la moda i la creació tèxtil que juga la passarel·la barcelonina, ha de poder trobar un encaix per divulgar el certament de la capital del Pla d'Urgell, ja que es tracta d'una iniciativa que combina la creativitat, la moda i l'artesania.

La consellera, que assistia per primera vegada al certamen, també va assegurar que el Govern dona tot el seu suport a la candidatura dels Vestits de Paper, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

La consellera Àngels Chacón lliura el premi a natalia ErmakovaEl Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa ha incorporat enguany un nou premi que sota el nom d’Emergent's, vol incentivar la participació de creadors menors de trenta anys. La jove dissenyadora de Balsareny, Eva Aguilera ha aconseguit el reconeixement pel seu vestit, presentat en la categoria de Moda d’Actual, amb el nom Zverst, i en segon lloc la modista de Langreo Juncal Martínez amb un vestit de fantasia anomenat El síndrome d’Alícia.

Entre els 85 treballs que s’han presentat a la cinquanta-cinquena edició del certament mollerussenc, 8 obtenen a la menció d’Emergents, 5 en la modalitat de Fantasia i 3 en la de Moda Actual

Pel que fa a la resta de categories, la modista dels Arcs, Natalia Ermakova, ha tornat a materialitzar el seu mestratge i creativitat amb dos premis, el primer en la categoria de Fantasia, amb el vestit Lada, i un segon premi en la modalitat d’Època amb el vestit Catalina II.

Candida Pelegrín guanya el primer premi de Moda ActualLa resta de premis, han recaigut en la categoria de Moda Actual, en la modista d’Amposta Candia Pelegrín, que aconseguia el primer premi amb el vestit Primavera d’hivern. En la mateixa categoria aconseguia el segon premi el vestit Madala de la modista de Balsareny Anna Bolans, seguida del col·lectiu d’Amposta Cyp Grup de Moda d’Amposta amb el vestit Miami Beach.

Els joves creadors de l'INS Guindàvols de Lleida, també revalidaven guardó, amb un segon premi en la modalitat de Fantasia, amb el vestit Marina. En aquesta categoria va quedar en tercera posició el dissenyador de Camarles Jordi Brull amb el vestit Àsdis.

Premi Emergent's per a Eva Aguilera de BalsarenyLa modalitat de vestits d’Època, atorgava als també veterans del certamen, la Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d’Alguaire, que col·locaven el seu vestit Candale com a guanyador d’aquesta categoria. Paquita Pagà d’Amposta aconseguia un merescut tercer premi amb el vestit Hampton Court.

La gala del Concurs de Vestits de Paper s'ha celebrat en el Teatre L'Amistat, conduïdaper l’actriu i blogera Ares Teixidó, en el marc de la qual s'han repartit més de 13.000 euros en metàl·lic als tres primers premis de cada categoria. A aquests, se sumen també el Didal d’Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs, que ha estat atorgat al vestit Minnié de la modista M. Àngels Serrasolses de Vaquerisses.

Vestits de paper moda actualTambé s'ha atorgat el premi l’Agulla d’Or, concedida per la botiga Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla a la modista de La Portella Dolors Palacín, i el Botó d’Or, patrocinat per Teixits Balcells i que premia el vestit que ha obtingut la puntuació alta però no ha estat premiat pel jurat, al treball, al treball de la modista de Mollerussa Roser Cardona pel vestit Dama de Plata.

La revista Pasarela de Asfalto ha seleccionat a Blanca Culleré com a millor model, a la que convidarà a participar en una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week. L'agència de viatges Ilertravel també ha premiat al millor complement del vestit Inspiració Parisien de la modista Mollerussa Pepita Mas.

comentaris