25.01.2021 |
Territoris.cat

Miquel Àngel Cullerés confirma que mantindrà la quarta línia a l'INS La Serra i el Terres de Ponent continuarà amb tres

Imatge de l'INS La Serra que acull els alumnes del Pla d'Urgell
Imatge de l'INS La Serra que acull els alumnes del Pla d'Urgell
Miquel Àngel Cullerés confirma que mantindrà la quarta línia a l'INS La Serra i el Terres de Ponent continuarà amb tres

El departament d'Ensenyament mantindrà la quarta línia en l'INS La Serra en detriment de la prevista d'ampliar en l'INS Terres de Ponent, segons ha anunciat aquest dilluns el director territorial del departament Miquel Àngel Cullerés.

Ensenyament ha decidit mantenir la quarta línia per tal de garantir que tots els alumnes dels municipis adscrits, que vulguin matricular-se en primera opció puguin fer-ho, després de comprovar les xifres de la preinscripció, segons ha explicat Cullerés

El director territorial ha anunciat aquesta decisió en el marc d'una reunió convocada a l'Ajuntament de Mollerussa per l'alcalde Marc Solsona, a la que hi han assistit els directors dels Instituts públics, i de dues de les escoles de primària, així com representants dels pares. En el decurs de la reunió s'ha explicat la nova configuració d'oferta educativa pel curs 2018-2019 en els centres de secundària de la capital del Pla d'Urgell, que quedarà distribuïda en quatre grups a l'INS La Serra, tres al Terres de Ponent i dos al nou INS que s'ha de construir aquest estiu.

Jornades de Medició Escolar a l'INS La Serra de MollerussaEl director de l'INS La Serra Ignasi Serret es va oposar a la supressió de la línia d'ençà que Ensenyament ho va fer públic, una negativa a la qual es van afegir els alcaldes de Bellvís, Torregrossa i Linyola, tot ells d'ERC, amb el suport dels pares del centre. Un col·lectiu que defensava la seva posició, davant del dubte que el centre pogués respondre a les previsions de noves matrícules pel curs 2018-2019, i en el cas de ser així, també els preocupava la possibilitat que s'incrementés la ràtio en les aules.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha explicat que el nou escenari de grups respon al fet que les famílies puguin triar la seva opció de centre, amb la garantia de matrícula. Una situació que considera com una solució a curt termini, que s'haurà de seguir per tal de constatar si aquesta és la tendència educativa de la comarca.

Per la seva banda el director de l'INS La Serra Ignasi Serret ha manifestat que la seva voluntat no ha estat altra que la de defensar un fet constatable tal com va explicar en el seu dia. L'INS La Serra tenia 18 sol·licituds que no podien ser ateses i, en canvi, l'INS Terres de Ponent disposava de 27 vacants (una línia completa). El Departament no ha sabut, argumentar per què malgrat aquestes dades es mantenia la proposta inicial. Serret afegia que al nou institut, per construir, s'havien presentat 44 sol·licituds, per la qual cosa es preguntava sí era necessària la construcció apressada del tercer centre de secundària.

Miquel Àngel Cullerés confirma que mantindrà la quarta línia a l'INS La Serra i el Terres de Ponent continuarà amb tres
comentaris