30.11.2021 |

El Palau presenta el disseny del complex educatiu de Sant Roc, ampliació de l'escola i la Llar d'infants

La iniciativa de remodelació del complex Sant Roc va arrencar amb un procés participatiu del qual va formar part el claustre de l’escola Arnau Berenguer, l’Ampa i els alumnes i va tenir l’assessorament del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola @JosepAPérez
Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola @JosepAPérez
El Palau presenta el disseny del complex educatiu de Sant Roc, ampliació de l'escola i la Llar d'infants

La proposta presentada pels arquitectes Eva Jiménez, Xavier Llobet i Ana Zebelzu, pel desplegament del complex Sant Roc del Palau d'Anglesola ha estat seleccionat entre els 47 treballs que es van presentar a la convocatòria del consistori del Pla d'Urgell. L'equip, a partir d'ara disposa d'un termini de mig any aproximadament per elaborar el projecte constructiu, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Francesc Balcells

Els tres són professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i han fet equip presentant-se amb el lema La Infantesa

Francesc Balcells i els arquitectes guanyadors @AjPalauLa iniciativa de remodelació del complex Sant Roc va arrencar amb un procés participatiu del qual va formar part el claustre de l’escola Arnau Berenguer, l’Ampa i els alumnes i va tenir l’assessorament del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

En aquest projecte està previst desplegar una zona educativa i esportiva que ocupa una superfície de 20.000 metres quadrats, que va des del Pavelló poliesportiu, les piscines, i l'escola Arnau Berenguer, paral·lel a l'avinguda Sant Roc, que s'anirà consolidant per fases. La primera de les actuacions serà ampliar i unificar l'escola Arnau Berenguer en un sol edifici, i la construcció de la Llar d'Infants. 

Projecte nova escola Arnau Berenguer @AjPalauLa Generalitat va destinar una partida d'1.647.000 euros que finançarà la redacció i execució el projecte. I l'Ajuntament del Palau d'Anglesola hi aportarà 350.000 euros de fons propis, als que afegirà al voltant de 400.000 euros per a la construcció de la Llar d'Infants municipal.

El projecte convertirà el complex educatiu de l'escola Arnau Berenguer, en un sol edifici de mil metres quadrats en una sola planta, en el centre del complex se situarà una àgora multifuncional que també es podrà utilitzar per dur a terme activitats locals, segons explica Balcells. El nou edifici incorporarà plaques fotovoltaiques, i recollida de les aigües pluvials. 

Projecte nova escola Arnau Berenguer @AjPalauSegons va explicar l'alcalde, Francesc Balcells, amb aquest projecte el consistori disposarà d'una base per poder anar desenvolupant l'urbanisme d'una zona estratègica pel municipi en els pròxims anys, indiferentment de qui gestioni l'Ajuntament. El consistori va demanar la implicació de la ciutadania, precisament perquè el projecte fos fruit del consens. 

El Palau presenta el disseny del complex educatiu de Sant Roc, ampliació de l'escola i la Llar d'infants
comentaris