‘Els tresors del Palau’ serà la primera lectura dels nadons del Palau d’Anglesola

El conte ha sigut un projecte de quatre palauenques dedicades a la docència i l’art, i es presentarà la diada de Sant Jordi a la plaça de la Generalitat a les 6 de la tarda

Maica Balcells, Dolors Gou i Marta Roca i Yolanda Cotonat @AjPalau
photo_camera Maica Balcells, Dolors Gou i Marta Roca i Yolanda Cotonat @AjPalau

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola obsequiarà a partir d’enguany a tots els nadons nascuts al municipi, la seva primera lectura, el conte “Els tresors del Palau”. El consistori organitza una trobada protocol·lària anual amb les famílies, rondant la Festa Major de Sant Blai, per donar la benvinguda als nous palauencs i palauenques, que aquest any ja han rebut l’obsequi.

“Els tresors del Palau” es presentarà oficialment en el marc dels actes del 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les 6 de la tarda a la plaça de la Generalitat – en cas de pluja és dura a terme en el pavelló municipal-.

Portada del conte Els tresors del Palau
Portada del conte Els tresors del Palau

Les autores de l’obra han sigut les mestres Maica Balcells, Dolors Gou i Marta Roca i l’artista local, Yolanda Cotonat. Escriptores i il·lustradora han volgut recollir de forma atractiva i entenedora la síntesi cultural, social i patrimonial del Palau d’Anglesola, per tal que es converteixi en la primera lectura per la quitxalla del municipi. Segons afirmen les autores, amb la voluntat, d’una banda, fomentar la lectura, i d’altra que pugui servir com a eina per valorar i estimar el Palau d’Anglesola. Un projecte que també ha de fomentar el sentiment de pertinença de les noves generacions.

Amb una narrativa d’arrels pedagògiques i la delicadesa de les il·lustracions les autores mostren edificis emblemàtics, espais naturals i paisatges, així com personatges rellevants de la història local. Com en tots els contes hi ha un desenllaç, però en aquest cas cadascun dels lectors gaudirà d’un final personalitzar, que sorgirà d’un cofre màgic!

S’han publicat tres-cents exemplars, finançats per l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, i en el marc de la Festa major de Sant Blai, es van lliurar els primers 16 exemples, corresponents als palauencs i palauenques nascuts el 2021

Comentaris