07.10.2022 |

Els veïns de Linyola identifiquen als autors del robatori dels llapis gegants

El consistori, un cop identificats als autors, es possara en contacte amb les famílies per tramitar les denúncies per vandalisme
Els llapis trobats a la Font Vella 1
Els llapis trobats a la Font Vella 1
Els veïns de Linyola identifiquen als autors del robatori dels llapis gegants

Una nota de l'Ajuntament de Linyola informava a la redacció de Territoris.cat el diumenge al vespre, que s'havien localitzat els dos llapis desapareguts, en el fons de la Font Vella, molt deteriorats. Segons fons del consistori, alguns testimonis han afirmat que els autors podrien ser un grup de joves que es reuneixen en la Font Vella per fer botellon, deixant ampollesi deixalles pel terra, i saltant-se totes les restriccions de salut i prevenció, i el més greu, no respectant el toc de queda nocturn.

Els llapis trobats a la Font VellaEl consistori, un cop identificats als autors, es possara en contacte amb les famílies per tramitar les denúncies per vandalisme.

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases assegura que ben aviat es podran restaurar i es tornaran a col·locar en el seu lloc, perquè els nens i nenes del municipi puguin anar a l'escola amb tota tranquil·litat, guiats pels llapis que els indicaran el camí.

Aquest diumenge els veïns de Linyola feien saber a l'Ajuntament que havien desaparegut un parell dels llapis gegants que es van col·locar divendres per senyalitzar la ruta fins l'escola, uns tòtems que també tenien la funció d'embellir els carrers del municipi del Pla d'Urgell. L'alcalde va mostrat la seva indignació i demanava als linyolencs i Linyolenques qualsevol informació que permetí posar cares a aquesta acció irracional.

Els operaris muntant els llapis, i els suports dels elements sostretsL'Ajuntament de Linyola col·locava aquest divendres 8 llapis gegants que eren el símbol que marcava les rutes escolars que van començar a pintar els nois i noies que van participar aquest estiu en el projecte JOVA.

Aquests llapis volen servir perquè des de l’escola El Sitjar poguessin començar a desenvolupar el projecte d'incentivar hàbits saludables i mobilitat més sostenible en els desplaçaments cap al centre educatiu. Ajuntament i centre educatiu tenien previst dur a terme la presentació de la ruta aquesta setmana amb motiu de la commemoració Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Els veïns de Linyola identifiquen als autors del robatori dels llapis gegants
comentaris