21.10.2021 |

ERC demana el cessament del Gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Els consellers republicans asseguren que el gerent de l'ens va efectuar pagaments a empleats que la Comissió Jurídica Assessora ha declarat irregulars
Carles Palau, Leticia Carné i Judith Escolà
Carles Palau, Leticia Carné i Judith Escolà, consellers comarcals del grup republicà
ERC demana el cessament del Gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Carles Palau, portaveu d'Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, va anunciar aquest passat dimarts que presentarà un escrit en el qual, en nom dels consellers i alcaldes de la formació republicana, es sol·licita al president del Consell Comarcal que proposi al pròxim Ple el cessament del gerent de l’ens, Carles Esquerda.

La polèmica sorgeix de les retribucions que l'anterior la interventora va assignar a un grup de treballadors que participaven en la gestió del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. L'ens va considerar que les formes en la distribució dels honoraris extra dels empleats no va ser la més adient, per la qual cosa van traslladar el tema a la Comissió Jurídica, la qual ha considerat que no és irregular concedir els honoraris, sinó la forma en què s'ha dut a terme, que és el que recomana resoldre.

Palau ha volgut deixar clar que el grup que representa no estem posant el punt de mira en els treballadors i treballadores del Consell Comarcal perquè, senzillament, ells i elles són les víctimes de tota aquesta situació, i no volem que se'ls perjudiqui més del qual se'ls ha estat perjudicant aquest darrer any.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, ha assegurat que no hi ha cap cosa a amagar, mes al contrari, es va proposar als consellers una reunió el pròxim dimarts, amb els serveis jurídics per explicar la situació. Panadés assegura, que el grup republicà ha fet una interpretació malintencionada del dictamen de la Comissió Assessora Jurídica, que detalla que es tracta d'una irregularitat en el procediment, no en el fet.

En aquest sentit, el president de l’ens comarcal afegeix que el Consell estudia la forma més correcta de resoldre el tema. Panadés creu que els republicans actuen de mala fe, ja que l'equip de govern ha volgut ser transparent en tot moment.

ERC demana el cessament del Gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
comentaris