Una smoothee del Pla d’Urgell ha estat seleccionada com la Millor Poma Golden 2021

Les pomes Golden que es produeixen en terres lleidatanes tenen qualitats organolèptiques excel·lents, per poder competir a l’exterior 
Lliurament del Premi a la Millor Poma Goldem del 2021 ©JARC
photo_camera Lliurament del Premi a la Millor Poma Golden del 2021 ©JARC

La poma smoothee que han produit els socis de la Cooperativa de Miralcamp ha sigut seleccionada com la Millor Poma Golden del 2021, un reconeixement que atorga el sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). El lliurament es va dur a terme en el decurs de l'acte que va tenir lloc aquest divendres a Torrelameu.

La convocatòria del Primer Premi Internacional Millor Poma Golden va néixer de la necessitat de distingir i donar visibilitat a la producció de poma Golden premium. És a dir, per establir un segell de qualitat internacional que permeti els productors i productores vendre les seves pomes a un preu adequat. JARC també pretén donar a conèixer els paràmetres objectius de la poma goldem perquè els consumidors poguessin demanar la fruita amb aquestes característiques als punts de venda.

Lliurament del Premi a la Millor Poma Goldem del 2021 ©JARCLa Golden produïda al Pla d'Urgell es caracteritza per un color de pell groc clar amb lleugera presència de cara rosada en un 15% dels fruits. De forma arrodonida amb olor mitjana. La seva aparença és molt bona, mostrant una pell fina. Destaca per la seva alta intensitat de dolçor i sabor i per una baixa acidesa, que la converteix en una poma de sabor molt agradable i equilibrat. El que es pot resumir en “de textura molt ferma i suculència equilibrada, una poma molt saborosa”, segons la definia Gemma Echevarría, experta del centre Fruitcenter de l’Institut de Recerca de Tecnologies Agroalimentàries (IRTA). 

Les pomes Golden que es produeixen en terres lleidatanes tenen qualitats organolèptiques excel·lents, per poder competir a l’exterior 

La Cooperativa de Miralcamp va rebre un estudi organolèptic de la poma guanyadora, a càrrec de l’IRTA, i un xec de regal per l'optimització de la presència digital, valorat en 1.000 euros, que realitzarà Red Peppers, agència especialitzada en agromàrqueting. Miralcamp Fruits podrà escollir si vol que li dissenyin el  rebranding o que optimitzin el seu web, les xarxes socials, o la creació de continguts.   

Comentaris