Golmés presenta en societat la pista de pump track, en el marc de la Festa Major

En aquest entorn els personatges que, al marge de la corporació municipal, han presidit tots els actes han sigut la pubilla Júlia Badia, l'hereu Oriol Balcells, les dames d'honor Mariona Vilalta, i Aina Visa amb els cabalers David Montañez i Alexandru Marian. Golmés és un dels pocs municipis del Pla d'Urgell que continua mantenint aquestes figures populars, que durant tot l'any presideixen els actes socials i culturals del municipi

Pubilles, hereus, dames i cabales en la Festa Major de Golmés @JoseASantos
photo_camera Pubilles, hereus, dames i cabales en la Festa Major de Golmés @JoseASantos

En el marc dels actes de la Festa Major, l'Ajuntament de Golmés va dur a terme aquest dissabte la presentació al veïnat del nou equipament del circuit de pump track, una pista que s'ha convertit en la més gran de tot Catalunya, amb una superfície de 1400 metres quadrats.

L'Alcalde de Golmés, Jordi Calvís en l'acte inaugural @JoseASantos

* Un pump track és un circuit tancat d'asfalt, terra o fusta amb corbes peraltades, monticles (o guals) i salts en el qual has d'aprendre a bombar per a aprofitar el mateix impuls i les inèrcies que es generen, sense haver de pedalar o impulsar-se amb el peu. Un equipament que en principi es va pensar per la bicicleta, aquest tipus de circuits val gairebé per a qualsevol cosa que porti rodes, i no tingui motor, patins, monopatí… A més, es tracta d'una activitat física per la qual no hi ha edat ni nivell tan sols cal un estri amb rodes. 

L'equipament està dirigit a totes les edats i nivells, atès que no es tracta d’un recinte apte per a competició, sinó que es vol impulsar el vessant lúdic en ser un espai públic i de lliure accés per a tots els públics les 24 hores del dia, respectant, això sí, totes les normes de seguretat, segons ha explicat l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís.  l’Ajuntament de Golmés té prevista contactar amb monitors de les modalitats esportives que es poden practicar en el Parc Pump Track per iniciar als possibles aficionats.

Inauguració Pump Track Golmés (4)La Festa Major de Golmés sol ser la celebració que obre el calendari que es va traslladant a la resta de municis de la demarcació de Lleida, per aquest motiu solia ser una de les més multitudinàries. Des del passat dijous 5 d'agost i fins aquest diumenge dia 8, pels carrers, places, i en el pavelló Salvador Ezquerra hi han passat concerts, espectacles per a tots els públics, activitats populars, i actes religiosos en honors del sant patró Sant Salvador, tot i el contratemps de la suspensió de l'espectacle d'El Pot Petit, conseqüència de la COVID.

Pubilles i hereus Golmés (3)En aquest entorn els personatges que, al marge de la corporació municipal, han presidit tots els actes han sigut la pubilla Júlia Badia, l'hereu Oriol Balcells, les dames d'honor Mariona Vilalta, i Aina Visa amb els cabalers David Montañez i Alexandru Marian. Golmés és un dels pocs municipis del Pla d'Urgell que continua mantenint aquestes figures populars, que durant tot l'any presideixen els actes socials i culturals del municipi.   

comentaris