29.06.2022 |

DEL 4 AL 7 DE JUNY

Golmés s’engalanarà de Festa Major en honor a Sant Salvador votat

El meteoròleg i presentador Francesc Mauri serà l’encarregat d'inaugurar la celebració amb el pregó de festes i presidint el nomenament de la Pubilla i l'Hereu de 2022

Els Hereus i les Pubilles de Golmés 2022.
Els Hereus i les Pubilles de Golmés 2022. Fotografia: Ajuntament de Golmés.
Golmés s’engalanarà de Festa Major en honor a Sant Salvador votat

El municipi de Golmés ja ho té tot a punt per a la Festa Major votada que gira al voltant de Sant Salvador.

El dimarts següent de la Pasqua de Pentecostes –enguany 7 de juny–, els golmesencs i les golmesenques gaudiran d’una programació d’actes tradicionals

Descarrega el programa de la Festa Major en aquest enllaç

El programa d’actes arrencarà el dissabte 4 de juny amb una doble projecció (a les 18.30 i 21.00 hores) de la popular pel·lícula ‘Alcarràs’, al Teatre El Casal. Tot seguit, l’Església de Sant Salvador acollirà una missa.

Pel que fa al diumenge, a les 12.00 hores tindrà lloc l’actuació musical d’Agustika, a la Plaça Catalunya, i a les 18.30 hores, la Plaça Major serà l’escenari de l’espectacle teatral ‘L’Auca del Senyor Esteve’, un clàssic de Santiago Rusiñol adaptat per la companyia L’Agropecuària.

Cartell de Festa Major de Golmés, 1r Premi Categoria Infantil, obra de Guerau Yeste Secanell
Cartell de Festa Major de Golmés, 1r Premi Categoria Infantil, obra de Guerau Yeste Secanell

La vigília de la festa, el dilluns 6 de juny, Golmés es despertarà amb el repic de campanes de Festa Major i, a continuació, la Plaça Catalunya s’omplirà de les propostes d’animació infantil de la Cremallera.

Al voltant de les 17.30 hores, tindrà lloc el pregó de la Festa Major al Teatre El Casal, que enguany anirà a càrrec del meteoròleg i presentador, Francesc Mauri. Un cop llegit aquest, es farà el nomenament de la Pubilla 2022, honor que rebrà Anna Viles Fernandez i les dames d’honor Elisenda Costa Sisteró i Aina Balcells Roig; juntament amb el nomenament de l’Hereu 2022, Hervé Canela Piñol i els Cabalers Éric Páez Garcia i Guillem Oromí Morera.

A les 19.30 hores, prendrà el relleu l’espectacle musical i familiar ‘Tribut del Rei Lleó’, al Pavelló Salvador Ezquerra

El dia de la festa s’iniciarà, a les 10.00 hores, amb la recollida de les pubilles, dames, hereu i cabalers als seus domicilis per acompanyar-los a l’eix vertebrador de la festa, que és la  Missa Solemne concelebrada per als mossens de l’Agrupació de Parròquies. Un acte que comptarà amb la intervenció musical de la cobla Montgrins. Seguidament, tindrà lloc la processó i el cant dels goigs en honor de Sant Salvadoret.

A les 13.15 hores, es té previst que els Montgrins realitzin una audició de sardanes i un concert tradicional, novament fent el Pavelló Salvador Ezquerra l’epicentre de la festa. Un concert que repetiran en sessió de tarda (a partir de les 18.00 hores) i vespre (20.00 hores). A més, durant tota la tarda, els petits i petites podran gaudir d’inflables a la Plaça Catalunya.

El dijous 9 de juny, entre les 19.00 i les 21.00 hores, Golmés se suma a la iniciativa solidària de donar sang al Teatre El Casal

A més, cal destacar que el dissabte 18 de juny tindrà lloc l’obertura oficial de les piscines municipals (11.00 hores), i el concurs de Colles Sardanistes amb la Cobla Tàrrega; i el 23 de juny, en el marc de la revetlla de Sant Joan, Golmés recollirà la Flama del Canigó al Parc del Centenari, sobre les 19.00 hores, i s’iniciarà el sopar i la revetlla festiva a les 21.00 hores, amb el toc musical de Café Latino. Totes les persones assistents a aquest acte, que tindrà lloc al Pavelló Salvador Ezquerra, fruiran de coca dolça i cava.

La festa de Sant Salvador Votat commemora el vot que va fer Golmés, al voltant del 1760, en prometre públicament posar-se sota la protecció del sant davant una epidèmia de pesta bubònica

Les festes i els actes litúrgics tenen un marcat caràcter d’obligatorietat i, tenint això en consideració, els descendents dels qui van signar aquest contracte l’han de continuar, generació darrera generació, i més amb l’espera de l’erradicació definitiva de la COVID-19.

Cartell de Festa Major de Golmés, 1r Premi Categoria Juvenil, obra de Gilbert Visa Martin
Cartell de Festa Major de Golmés, 1r Premi Categoria Juvenil, obra de Gilbert Visa Martin

Golmés s’engalanarà de Festa Major en honor a Sant Salvador votat
comentaris