Golmés destina 306.000 euros a les inversions en el pressupost del 2021

Jordi Calvís ha destacat que en el capitol de despeces s'han incrementat considerablement els programes a serveis socials i atenció a la gent gran, per tenir una atenció millorada en aquest àmbit i per el funcionament en els propers mesos del centre de serveis per la gent gran, i la disminució en els àmbits festius
El Casal Cultural de Golmés
photo_camera El Casal Cultural de Golmés

L'Ajuntament de Golmés va aprovar el passat 30 de desembre el pressupost del 2021 uns comptes que ascendeixen a 1.989.071 euros, dels quals 306.000 es destinaran a inversions de millores d'infraestructures i equipaments, un 5% més que en l'exercici anterior. Una economia sanejada que permet continuar mantenint congelats la totalitat de taxes i impostos directes, per setè any consecutiu, segons explica l'alcalde de Golmés, Jordi Calvis.

Cami de Golmés a Mollerussa que es convertirà en Via verdaEntre els projectes previstos en aquest exercici destaca la reconversió i millora del camí que uneix Golmés amb el Polígon Colomer i Mollerussa, que discorre en paral·lel a la línia de tren Lleida-Manresa, amb un import de 260.761 euros. L'obra afecta un tram de 2,1 quilòmetres amb una superfície amb zona perimetral adequada de 4900 m².

Aquest camí es vol convertir en un vial verd, que compagini la circulació de vehicles, amb bicicletes i vianats garantint la màxima seguretat, i així potenciar els mitjans sostenibles

Segon destaca Calvís, l'arranjament d'aquesta via era del tot necessària, ja que hi circulen diàriament una mitjana de tres-cents vehicles i més d'un centenar de ciclistes i vianants. Molts d'aquests usuaris solen ser treballadors del Polígon Colomer, particulars que caminen, o estudiants que es desplacen als centres educatius de Mollerussa. 

Pel que fa a la millora d'equipaments es reserva una partida de 150.000 euros a l'arranjament exterior del Casal Cultural, i la remodelació i condicionament del solar de l'antic escorxador, on està previst construir el magatzem pel parc de maquinària de la Brigada municipal.

Inauguració Circuit Pump Track d'AlpicatCalvís afegeix que pensant en les demandes del col·lectiu més jove del municipi es preveu una partida de 75.000 euros per habilitar un Pump Track, un espai per a la pràctica esportiva i de lleure, amb bicicletes, patins o monopatins.

La resta d'inversions: 38.000 euros per la millora de camins rurals amb àrids reciclats, i 23.000 euros altres instal·lacions en la via pública.

L'alcalde de Golmés, Jordi Calvís ha destacat que en el capítol de despeses s'han incrementat considerablement els programes a serveis socials i atenció a la gent gran, per tenir una atenció millorada en aquest àmbit i pel funcionament en els mesos que vénen del centre de serveis per la gent gran, i la disminució en els àmbits festius. El pressupost també preveu una partida per potenciar i promocionar el comerç i la indústria del municipi i el consum de productes de proximitat i km 0.

comentaris