Indignació a Linyola pel robatori dels llapis gegants que es van col·locar aquest divendres

Els tòtems senyalitzaven les rutes des dels carrers del municipi fins a l'escola El Sitjar, per tal que la quitxalla es pogués desplaçar a peu o en bicicleta

Els operaris muntant els llapis, i els suports dels elements sostrets
photo_camera Els operaris muntant els llapis, i els suports dels elements sostrets @Territoriscat

Aquest diumenge els veïns de Linyola feien saber a l'Ajuntament que havien desaparegut un parell dels llapis gegants que es van col·locar divendres per senyalitzar la ruta fins l'escola, uns tòtems que també tenien la funció d'embellir els carrers del municipi del Pla d'Urgell.

Els llapis en el taller de Linyola on es van fabricar, encarregats per l'AjuntamentL'alcalde de Linyola, Àlex Mases ha mostrat la seva indignació i ha demanat als linyolencs i Linyolenques qualsevol informació que permetí posar cares a aquesta acció irracional. L'alcalde ha afegit que des de l'Ajuntament s'ha fet una crida per demanar col·laboració per tal de saber qui ha pogut actuar amb tant menyspreu vers el patrimoni col·lectiu.

No es pot tolerar una nova mostra d'incivisme i demana als autors que mostrin el mateix valor que han ostentat per robar-los com per tornar-los al seu lloc

L'alcalde ha afegit que cadascun dels llapis ha costat 600 euros, però ja no és tant el valor econòmic, com la funció que havien de tenir, per tal que la quitxalla pogués anar a l'escola a peu o amb bicicleta.

Rutes verdes Linyola informacióL'Ajuntament de Linyola col·locava aquest divendres 8 llapis gegants que eren el símbol que marcava les rutes escolars que van començar a pintar els nois i noies que van participar aquest estiu en el projecte JOVA.

Aquests llapis volen servir perquè des de l’escola El Sitjar poguessin començar a desenvolupar el projecte d'incentivar hàbits saludables i mobilitat més sostenible en els desplaçaments cap al centre educatiu. Ajuntament i centre educatiu tenien previst dur a terme la presentació de la ruta aquesta setmana amb motiu de la commemoració Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Fer Salut a LinyolaTant la idea, el disseny, la fabricació, el pintat com el muntatge s'ha fet íntegrament a Linyola repartint les tasques amb empreses i artistes locals. Pretenem amb doble motiu que siguin uns elements d'orgull propi perquè s'han fet al poble i pel poble, especialment perquè els puguin gaudir els nostres nens i nenes, segons l'alcalde de Linyola Àlex Mases.

Els llapis trobats a la Font Vella

El desenllaç del bandalisme local

Una nota de l'Ajuntament de Linyola informava a la redacció de Territoris.cat el diumenge al vespre, que s'havien localitzat els dos llapis desapareguts, en el fons de la Font Vella, molt deteriorats. Segons fons del consistori, alguns testimonis han afirmat que els autors podrien ser un grup de joves que es reuneixen en la Font Vella per fer botellon, deixant ampollesi deixalles pel terra, i saltant-se totes les restriccions de salut i prevenció, i el més greu, no respectant el toc de queda nocturn.

El consistori, un cop identificats als autors, es possara en contacte amb les famílies per tramitar les denúncies per vandalisme.

Els llapis trobats a la Font Vella 1

comentaris