06.07.2022 |
Territoris.cat

Inicien la retirada de fruita dolça de pinyol del mercat per a fer sucs per beneficència

Els tècnics inspecciones la fruita que arriba a la central de NUFRI
Els tècnics inspecciones la fruita que arriba a la central de NUFRI
Inicien la retirada de fruita dolça de pinyol del mercat per a fer sucs per beneficència

Aquest dilluns s'ha iniciat la retirada del mercat de la fruita dolça de pinyol  a les diferents centrals de transformació fructícola. Una d'aquestes és l'empresa Nufri, de Mollerussa, que al llarg de les properes 2 o 3 setmanes preveu rebre una mitjana de 20 camions i 400 tones de préssec rodó, préssec pla i nectarines al dia que transformarà en sucs per a beneficència.

La frita de pinyol es descarrega a la central de NufriLa fruita arriba de càmeres situades a Lleida i l'Aragó i aquesta mesura ha de servir per alleugerir el mercat amb l'objectiu de fer remuntar els preus davant el sobre estoc de producció. Al conjunt de Lleida les centrals han demanat retirar 17.129 tones de fruita de pinyol, una xifra que s'aproxima a les 19.550 tones que ha autoritzat retirar la Comissió Europea (CE). El sector considera que aquesta quota de retirada és insuficient ja que no dóna cobertura al conjunt de zones productes de l'Estat i ho demostra el fet que en pocs dies s'ha esgotat.

Al conjunt de Lleida les centrals han demanat retirar 17.129 tones de fruita de pinyol, una xifra que s'aproxima a les 19.550 tones que ha autoritzat retirar la Comissió Europea

la fruita entra a la planta de transformació de nufri 1Dos tècnics de l'Administració s'han ocupat aquest dilluns al matí de certificar el bon estat de la fruita de pinyol que ha anat arribant esglaonadament a la central Nufri per tal de ser retirada del mercat i transformar-la en sucs per a beneficència. Entre Lleida i Aragó hi ha un total de 6 empreses que s'encarreguen de processar la fruita que es retira de mercat gràcies a l'ampliació de quota de retirada autoritzada per Brussel·les fa dues setmanes. Això ha de permetre donar aire a les càmeres frigorífiques que feia setmanes que estaven saturades amb préssecs i nectarines que no tenien sortida al mercat. La retirada ha arribat molt avançada la campanya de la fruita i corria el risc que tot aquest producte es malmetés ja que no pot aguantar fresc gaires setmanes a les càmeres. 

Entre Lleida i Aragó hi ha un total de 6 empreses que s'encarreguen de processar la fruita que es retira de mercat gràcies a l'ampliació de quota de retirada autoritzada per Brussel·les fa dues setmanes

la fruita entra a la planta de transformació de nufriEls sucs per a beneficència es repartiran als diferents bancs d'aliments d'arreu de l'Estat. La central de Nufri és un de les que més fruita per a retirada processarà en les properes dos o tres setmanes, quan es calcula que ja s'hauran esgotat les prop de 20.000 tones autoritzades per Brussel·les. D'aquestes, només les centrals que hi ha repartides per Lleida ja en van demanar de retirar 17.129 tones la setmana passada, quan es va poder començar a fer les sol·licituds. El sector considera absolutament insuficient la quota que ha estipulat Europa ja que es reclamaven 40.000 tones, segons les perspectives que hi havia de producció. 

Inicien la retirada de fruita dolça de pinyol del mercat per a fer sucs per beneficència
comentaris