24.09.2021 |

Ivars d'Urgell tindrà nou Ajuntament a partir de l'octubre

L'Ajuntament estudia quins usos haurà de tenir l'antic edifici i la sala polivalent que es troba als baixos fins al moment d'aplicar la normativa urbanística 
Joan Carles Sánchez al fons el nou edifici @JosepA.Pérez
Joan Carles Sánchez al fons el nou edifici @JosepA.Pérez
Ivars d'Urgell tindrà nou Ajuntament a partir de l'octubre

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell té previst traslladar els serveis municipals a partir de l'octubre a la part de l’edifici de les escoles Velles que s’havia conservat després d’haver transformat la resta en elm nou consultori mèdic, la llar de jubilats i el Centre de serveis per la gent gran, un equipament en el qual ja s'han començat les obres de rehabilitació.

L’Ajuntament d’Ivars d'Urgell s’ha vist obligat a accelerar la construcció donat que l’actual edifici consistorial està afectat urbanísticament i també s’han detectat darrerament algunes deficiències estructurals, segona ha explicat l’alcalde Joan Carles Sánchez. La nau que es restaura per traslladar el nou Ajuntament es va construir amb tàpia, i hi van col·laborar bona part dels veïns en el que s’anomenava a Jova, per aquest motiu té un especial significat per municipi, assegura Sánchez.

Des de la seva construcció havia acollit, al marge de les escoles, la llar de jubilats, el consultori mèdic, i la cooperativa tèxtil. Lloc en el qual van aprendre les primeres lletres personatges com la Maria Mercè Marçal

Edifici de les ecoles Velles on s'ubicarà l'AjuntamentEl nou equipament comptarà amb tots els serveis bàsics que ofereix l’administració municipal, i es construirà una sala de Plens en l’espai que queda lliura entre la nau conservada i l’edifici de la llar de jubilats actual. L’interiorisme del nou Ajuntament tindrà una estructura independent que deixarà a la vista els murs de tàpia, així com les encavallades de fusta de la coberta. La resta de dependències es podran modificar segons les necessitats d’espais. El consistori va adjudicar l’obra per un import que ronda els 278.000 euros, i el projecte està l’espera de confirmació per incloure en el Pla Únic d’Obres i Serveis. L’alcalde del municipi del Pla d’Urgell va explicar que l’edifici actual i la sala polivalent dels baixos es conservaran per a nous usos, a l'espera de la futura actuació urbanística.

Ivars d'Urgell tindrà nou Ajuntament a partir de l'octubre
comentaris