Ivars d'Urgell vol fomentar la tradició de la narrativa oral amb el projecte 'Catxipanda'

Segons explica l'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez el consistori va reunir al voltant de l'àrea d'Educació persones disposades a dinamitzar activitats i iniciatives de convivència i socialització, el concepte de Catxipanda representa aquesta voluntat
El Contacontes Pep Duran a Catxipanda d'Ivars d'Urgell @PepDuran
photo_camera El Contacontes Pep Duran a Catxipanda d'Ivars d'Urgell @PepDuran

Des de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell s'ha impulsat la iniciativa Catxipanda, amb la qual es pretén fomentar la narrativa oral i al mateix temps poder recollir les històries i vivències dels veïns del municipi. El consistori té la voluntat que el veïnat visqui l'experiència d'escoltar històries i fets reals o d'explicar-los, i al mateix temps compartir una estona de convivència.

Cartell CatxipandaEl projecte vol tenir format de cicle, i per iniciar al públic en aquesta disciplina el dissabte 18 de setembre Catxipanda ha convidat al multidisciplinari Pep Duran, traginer de contes, llibreter, enginyer, narrador, animador sociocultural i de vocació humanística, que en l'escenari del Parc de l'Ermita d'Ivars d'Urgell animarà a escoltar a tots els que ho vulguin fer, a les dotze del migdia.

La convocatòria es repetirà, en el mateix lloc i hora, el dissabte 25 de setembre, i l'àrea d'Educació d'Ivars d'Urgell, ha convidat a Mònica Torra, un personatge que va descobrir que els contes l’ajudaven moltíssim a ensenyar cançons i altres conceptes musicals, i els nens gaudien, feien volar la seva imaginació i aprenien. A partir d'aquí va començar la seva passió per la narració oral, i actualment es dirigeix a tots els públics, explicant contes tradicionals, o d’autor, d’una manera molt natural i fresca. És membre de l'associació de narradors professionals de Catalunya.

La Contacontes Mònica Torra al Catxipada d'Ivars d'Urgell @MònicaTorraSegons explica l'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez el consistori va reunir al voltant de l'àrea d'Educació persones disposades a dinamitzar activitats i iniciatives de convivència i socialització, el concepte de Catxipanda representa aquesta voluntat. Per altra banda també es pretén que la ciutadania  s'habituï a escoltar i explicar, històries reals o fictícies, però al final fer discorre, la memòria i la imaginació. Sánchez afegeix que la voluntat és que la iniciativa tingui continuïtat, i que siguin els veïns, veïnes o entitats els que participin en la iniciativa. 

comentaris