30.11.2021 |
Territoris.cat

L’Estany d’Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic a Cal Sinén

Visita al nou espai gastronomic i activitats diverses Cal Sinén a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
Visita al nou espai gastronomic i activitats diverses de Cal Sinén
L’Estany d’Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic a Cal Sinén

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha finalitzat l'obra civil de la primera planta del Centre d'Interpretació de Cal Sinén, un espai que està previst destinar-lo a activitats gastronòmiques, tastos de vins, degustacions de productes, o activitats que es puguin proposar des del sector de la restauració. La planta també estarà preparada per celebrar, jornades, o espectacles de petit format. L'actuació ha tingut un cost de 60.914 euros que ha finançat en la seva totalitat la Diputació de Lleida.

Rafel Panadès i l'arquitecte Jordi Capell presenten el projecteEl president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Rafel Panadès va visitar aquest dimarts les obres, acompanyat de l'arquitecte Jordi Capell, l'alcalde de Vila-sana, Joan Ramon Sangrà, i l'alcalde accidental d'Ivars d'Urgell Bernat Ramon, per explicar de quina manera es desplegarà el projecte complet del nou espai. La previsió és que en aquesta planta hi hagi màquines expenedores de forma permanent, per tal que els visitants al centre d'interpretació disposin de menjar o beure, en el seu recorregut. L'espai també es podrà utilitzar puntualment per tastos o degustacions a càrrec de restauradors que ho sol·licitin.

Exposició en la planta baixa del Centre d'Interpretació de Cal SinènLa consolidació del nou espai està previs que es pugui fer en dues noves fases una per als acabats d'obra i equipaments pressuposada en 74.781,67 euros i una segona per a l'accessibilitat amb un ascensor i l'electrificació a la qual es preveu destinar 132.996,36 euros.

El mirador del Centre d'Interpretació de Cal SinènPanadés ha puntualitzat que caldrà concretar les formules per trobar el finançament per aquestes dues fases juntament amb les altres institucions que formen part del Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana. No serà fins al setembre que aquest ens, es tornarà a reunir una vegada s'han renovat els càrrecs després de les eleccions municipals del maig. És per això que Panadés confia planificar amb la Diputació de Lleida tots els projectes que es van avançant des del consell comarcal en relació a l'estany i aquest serà un dels primers punts que es posaran damunt la taula en una pròxima reunió que hi haurà a la corporació provincial en unes setmanes.

L’Estany d’Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic a Cal Sinén
comentaris