04.07.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa proposa que majors de 65 anys que viuen sols comparteixin pis

L’Ajuntament de Mollerussa prepara l’apertura del mercat setmanal pel que fa al subministrament de producte fresc a partir de la segona quinzena de maig, si s’aixeca l’estat d’alerta previst fins al 9 de maig i l’aixecament progressiu del desconfinament així ho permet
Mollerussa proposa que persones grans que viuen soles puguin compartir pis
Mollerussa proposa que persones grans que viuen soles puguin compartir pis
L'Ajuntament de Mollerussa proposa que majors de 65 anys que viuen sols comparteixin pis

L’Ajuntament de Mollerussa té previst posar en marxa el programa Compartir és viure, en el qual ja fa mesos que treballa i que té per objectiu promoure que persones majors de 65 anys que viuen soles puguin compartir un pis pagant un lloguer social que podrien compensar, en cas que així ho vulguin, cedint el seu habitatge en propietat a la Borsa municipal perquè el posi en lloguer per a altres usuaris. Per a fer-ho possible, es compta amb la implicació de l’Agència Catalana d’Habitatge amb la que està previst signar un conveni per a la cessió de 3 habitatges en un mateix bloc de pisos que puguin permetre activar aquest programa en una primera fase que s’aniria ampliant en funció de la demanda.

Vista MollerussaLa voluntat de l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell, és ajudar que les persones beneficiàries del programa puguin combatre la solitud, reduir les seves despeses i garantir que Mollerussa ampliï el parc disponible de pisos de lloguer a la borsa d’habitatge.

És un programa de 360 graus, el qual ha afegit que surt de la detecció de la necessitat a través del programa No et quedis a casa, que es va posar en marxar fa més d’un any per promoure un envelliment actiu

El Ple ordinari d’aquest dijous debatrà el Reglament regulador del Fons d’Habitatge

Per tal de regular el programa Compartir és viure, l’Ajuntament portarà a l’aprovació del Ple ordinari previst per dijous vinent, el nou Reglament regulador del fons d’habitatge que a banda d’aquest programa també posa l’incís en dues línies de treball més: una primera basada en el reallotjament en un pis de propietat municipal de persones en situació d’emergència social com poden ser casos de maltractaments o altres supòsits que requereixen una actuació d’urgència i per una durada no superior als 6 mesos i una segona centrada a cobrir les necessitats d’habitatge a aquelles persones que compleixen amb el protocol aprovat pel consistori per revertir la seva situació com a ocupes, línia per a la qual es disposa de dos pisos gràcies a un conveni amb Caixabank.

Aquest serà un dels punts de l’ordre del dia del Ple ordinari que es farà dijous a dos quarts de 9 del vespre per via telemàtica i que podrà ser seguit per Youtube a través d’aquest enllaç https://youtu.be/SdmyRia-MOQ.

Altres punts que tractara la sessió seran una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), motivada per la previsió del consistori de promoure la creació de 15 hectàrees de sòl industrial al sector oest del nucli urbà, motiu per al qual ja es va contactar amb la quinzena de propietaris de les finques per tal de reunir-los i explicar la finalitat, una reunió que es va haver d’anul·lar per l’actual situació i que està pendent de poder tornar a convocar-se.

El Ple també inclou la ratificació del decret d’Alcaldia per deixar sense efecte la concessió de la zona blava, entre altres punts per donar compte de l’estat d’execució del pressupost en els diferents paràmetres que marca l’Estat.

Un dels punts dels quals es donarà compte és la liquidació del pressupost del 2019 que té tres punts a destacar, segons ha informat l’alcalde. La ràtio d’endeutament se situa en el 81,7%, el més baix des del 2011 i es tanca per novè any consecutiu sense cap factura pendent d’aplicació.

No obstant això, la liquidació es tanca amb un deute de -624.229 euros, com a consequència segons l'alcalde Marc Solsona, pel Pla d’Inversions que es va aprovar per tal de tirar endavant el Pla de Barris així com altres obres que es van dur a terme que van  generar tensions en la tresoreria, que s’hauran de revertir en els pròxims dos anys

Imatge de la nova ubicació del mercat setmanal a l'avinguda del Canal de Mollerussa 2Mercat setmanal a partir de la segona quinzena de maig si la situació ho permet

L’Ajuntament de Mollerussa prepara l’apertura del mercat setmanal pel que fa al subministrament de producte fresc a partir de la segona quinzena de maig, si s’aixeca l’estat d’alerta previst fins al 9 de maig i l’aixecament progressiu del desconfinament així ho permet.

El consistori mollerussenc preveu tenir preparada les instal·lacions i el personal necessari per obrir la temporada de les piscines d’estiu un cop surti la instrucció que així ho permeti amb els condicionants que pugui implicar. En aquest sentit, ha dit que ja s’ha iniciat el tràmit per treure a concurs la licitació de la concessió del bar de les piscines per aquesta temporada.

Així mateix, l'Ajuntament de Mollerussa, per impulsar el comerç de proximitat local està treballant conjuntament amb Mollerussa Comercial i els representants de Cambra de Comerç a Mollerussa per aplicar mesures econòmiques, que permetin recuperar el dinamisme comercial de la ciutat. El consistori té previst participar en accions de promoció i sensibilització del consum local.

L'Ajuntament de Mollerussa proposa que majors de 65 anys que viuen sols comparteixin pis
comentaris