26.10.2021 |

L'Estany d'Ivars i Vila-sana reprèn l'activitat amb un programa de dos dies, que tindrà aforament limitat

El diumenge hi haurà jocs infantils a l'aire lliure al bosc de l'aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i Els amics d'en Crusó, i a la zona de pícnic d'Ivars, es durà a terme un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró
Centre d'interpretació de Cal Sinén @Territoriscat
Centre d'interpretació de Cal Sinén @Territoriscat
L'Estany d'Ivars i Vila-sana reprèn l'activitat amb un programa de dos dies, que tindrà aforament limitat

El Consorci que gestiona l'Estany d'Ivars i Vila-sana recupera la diada dedicada al parc natural després del parèntesi de l'any passat, a conseqüència de l'estat d'alarma. El Dia de l'Estany s'ha programat pel cap de setmana del 27 i 28 de març amb un programa d'una desena d'activitats de diversos àmbits.

Aquest dimarts els membres del Consorci, encapçalat pel vicepresident de la Diputació, Ferran Accensi, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, i els alcaldes d'Ivars d'Urgell i Vila-sana, Joan Carles Sánchez i Joan Ramon Sangrà respectivament han presentat el programa d'activitats de les jornades de l'Estany, en el centre d'interpretació de Cal Sinén.

partir de les 2/4 d'onze, hi haurà jocs infantils a l'aire lliure al bosc de l'aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i Els amics d'en Crusó. A les onze, a la zona de pícnic d'Ivars, es durà a terme un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo BistróEl president executiu del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Rafel Panadés ha explicat que s'han programat una desena d'activitats, distribuïdes en dos dies per evitar aglomeracions, que compten amb la complicitat dels Ajuntaments d'Ivars i Vila-sana. Així i tot ha destacat que la normativa sanitària i preventiva ha obligat ha limitar els aforaments, i que els visitants hagin de fer reserva prèvia en el web de l'Estany d'Ivars i Vila-sana per participar-hi.

L'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que enguany la Fira de l'Estany que se celebra en el seu municipi tindrà lloc en les mateixes dates que el Dia de l'Estany perquè creiem que el protagonista ha de ser l'Estany i totes les activitats han d'anar al seu voltant.

L'alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, ha afegit que hi ha activitats que es faran a la mateixa hora i en diferents indrets perquè no hi hagi molta gent al mateix lloc.

El diputat, Ferran Accensi ha convidat al públic de la comarca, la de les comarques veïnes i la d'altres províncies a anar-hi a gaudir de l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Accensi ha concretat que, amb aquesta situació de pandèmia en la qual ens trobem, que provoca que no ens puguem concentrar en espais tancats, aquesta proposta és ideal perquè vinguin i gaudeixin de les activitats i de l'espai.

Així, ha remarcat que la Diputació de Lleida és al costat dels ajuntaments i de la comarca, i ha afegit que, com a element dinamitzador i pol d'atracció turístic que és l'Estany, l'hem de preservar.

Estany Ivars i Vila-sana recuperació 2020 2

La programació del Dia de l'Estany 2021

El programa arrencarà el dissabte dia 27 amb la presentació del llibre L'antic Estany d'Ivars i Vila-sana i la seva gent, un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés, a 2/4 de sis de la tarda a Cal Sinén. Continuarà una vesprada poètica en la qual Àngels Marzo retrà homenatge a Joan Margarit.

El diumenge dia 28 el programa desperta a les deu del matí al canyissar de depuració amb un anellament científic d'ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 2/4 d'onze, hi haurà jocs infantils a l'aire lliure al bosc de l'aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i Els amics d'en Crusó. A les onze, a la zona de pícnic d'Ivars, es durà a terme un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 2/4 d'una, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert, tribut a Jarabe de Palo.
 

El programa inclou dirant tot el matí del diumenge visites guiades i a l'observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l'Estany, mentre que a partir de les deu es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d'arbres Bosc de Fruits, amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les onze, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.
 

Totes les activitats s'hauran de reservar prèviament al lloc web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la Covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.

L'Estany d'Ivars i Vila-sana reprèn l'activitat amb un programa de dos dies, que tindrà aforament limitat
comentaris